Antena 3 CNN Politică Florina Presadă, despre intenția lui Dan Barna de a transforma USR într-un partid de centru-dreapta: Nu înțeleg sensul acestui demers. E un gest de imaturitate politică

Florina Presadă, despre intenția lui Dan Barna de a transforma USR într-un partid de centru-dreapta: Nu înțeleg sensul acestui demers. E un gest de imaturitate politică

Senatoarea USR Florina Presadă reacționează ferm la manifestul prin care Dan Barna vrea să transforme USR într-un partid de centru-dreapta. Presadă spune că nu înțelege sensul unei asemenea etichetări, una care ar putea fi chiar neproductivă.

Florina Presadă, despre intenția lui Dan Barna de a transforma USR într-un partid de centru-dreapta: Nu înțeleg sensul acestui demers. E un gest de imaturitate politică
10 Ian 2020   •   16:45

Intenția lui Dan Barna de a defini clar USR ca un partid de centru-dreapta agită spiritile în formațiune. Pentru că nu toată lumea împărtășește elanul din documentul intern propus de Barna intitutal "România modernă, România cinstită. Doctrina de centru dreapta modern".

Senatoarea USR Florina Presadă spune pentru Antena3.ro că nu înțelege sensul acestui demers și afirmă că USR ar trebui să susțină politici bazate pe date reale, nu pe unele provenite dintr-un manual de secol XIX.

"Documentul lui Dan Barna nu vine cu nimic nou, cel puțin pentru membrii USR. Sunt idei pe care noi le-am dezbătut deja, pe unele ni le-am asumat în diverse documente programatice, multe sunt incluse în statutul USR ca obiective politice, dar și in Carta Valorilor. Nu înțeleg rostul acestui demers de etichetare a USR ca partid de centru-dreapta, nici pentru noi, nici pentru electoratul românesc.  Totodată, unele dintre soluțiile promovate și în acest document, dar și în alte propuneri de politici publice venite de la USR au nevoie de o mai mare fundamentare, cu exemple clare despre ceea ce va face USR în acele domenii. Și asta pentru că să îți spui pur și simplu partid de centru-dreapta nu vine cu soluții viabile la anumite probleme. Ba dimpotrivă, ar putea fi neproductiv.

Nu poți să spui că deschizi manualul de ideologie sau doctrină și acolo ai rețeta pentru a combate sărăcia, de exemplu. Nicăieri în lume nu se (mai) întâmplă asta. Iar în România cea mai mare problemă rămâne lipsa datelor și informațiilor sau lipsa evaluărilor pentru diferite măsuri sau programe adoptate de-a lungul timpului. USR trebuie să susțină politici bazate pe date reale, pe dovezi, nu pe idei venite dintr-un manual de secol 19. Asta înseamnă o guvernare modernă, deschisă, orientată către nevoile reale ale cetățenilor.

Nu de acest referendum sau etichetare are nevoie USR. Trebuie să ne pregătim serios de alegerile care vin, trebuie să continuăm selecția candidaților și să ne stabilim niste strategii politice. Iar în acest context, să spui că întâi te definești ca partid de centru-dreapta, și abia apoi „vom face opoziție real liberală la guvernul Partidului Național Liberal”, este un gest de imaturitate politică", afirmă Florina Presadă.

×
Subiecte în articol: Florina Presadă Dan Barna USR
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close