Antena 3 CNN Politică Flutur: Legea bugetului, în linie dreaptă. Coaliţia, pregătită de un maraton pentru votare

Flutur: Legea bugetului, în linie dreaptă. Coaliţia, pregătită de un maraton pentru votare

Flutur: Legea bugetului, în linie dreaptă. Coaliţia, pregătită de un maraton pentru votare
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Dec 2010   •   14:54

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că Legea bugetului de stat pentru 2011 a intrat în linie dreaptă şi că va fi trimisă marţi, 7 decembrie, în Parlament. Tot marţi urmează să se dea votul final pe Legea pensiilor. Iar pe 14 decembrie, Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea salarizării unitare. Flutur s-a arătat încrezător că toate legile vor fi adoptate până la finalul anului, precizând că membrii coaliţiei sunt pregătiţi de un maraton în acest sens.

Gheorghe Flutur susţine că bugetul pe 2011 este gândit în aşa fel încât rata şomajului să scadă, iar cursul leu-euro să se stabilizeze în România. Totodată, susţine Flutur, anul viitor ar urma să nu mai fie luate măsuri de austeritate.

"Bugetul este conceput ca în 2011 să nu mai fie nevoie de ajustări, deci de măsuri nepopulare care să ducă la ajustarea în diverse domenii. Măsurile de austeritate sperăm să fie încheiate aici, în 2010", a declarat Gheorghe Flutur.

Liderul democrat-liberal susţine că, pentru ca aceste legi să treacă până la sfârşitul anului, este necesar să se respecte calendarul anunţat. Întrebat ce se va întâmpla dacă legile nu vor fi adoptate, Flutur a explicat că şansele ca acest lucru să se întâmple sunt minime, întrucât coaliţia este una solidă, aflată în majoritate.

"Am avut şi şedinţa coaliţiei. Aceasta coaliţie are majoritate. Când vorbim şi de legea pensiilor şi de celelalte proiecte, avem în vedere faptul că există această şansă ca aceste legi să treacă", a precizat Flutur.

Legea bugetului pe 2011 nu poate fi aprobată fără legea care reglementează salariile bugetarilor. În plus, Executivul condus de Emil Boc trimite proiectul de buget în Parlament cu o întârziere de aproape două luni. Cu toate acestea, Flutur susţine că legile vor trece.

"Dacă va fi nevoie, PDL şi coaliţia de guvernare sunt pregătite să facă un maraton pentru a avea legea bugetului de stat votată", a mai spus vicepreşedintele PDL.

Flutur: Legea bugetului de stat, în linie dreaptă


×
Subiecte în articol: Gheorghe Flutur pdl lege buget salarizare pensii
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close