Antena 3 Politică Flutur: USL îşi pregăteşte un alt candidat la Preşedinţie? Înţeleg că Antonescu nu mai candidează

Flutur: USL îşi pregăteşte un alt candidat la Preşedinţie? Înţeleg că Antonescu nu mai candidează

de M.Z.    |    05 Feb 2013   •   14:10
Flutur: USL îşi pregăteşte un alt candidat la Preşedinţie? Înţeleg că Antonescu nu mai candidează
Sursa foto: Foto: Agerpres

Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi, că PDL susţine revizuirea Constituţiei cu 300 de parlamentari şi a întrebat dacă USL îşi pregăteşte un alt candidat la Preşedinţie după desemnarea lui Crin Antonescu drept şef al Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei.

"În primul rând, dorim de mult şi susţinem revizuirea Constituţiei cu 300 de parlamentari. În al doilea rând, legat de cine va fi şeful comisiei (Crin Antonescu - n.r.), înţeleg că nu mai candidează, pentru că un şef al comisiei nu ştiu dacă poate candida. Şi în al treilea rând, PDL doreşte o Constituţie care să răspundă la ceea ce nu a funcţionat până acum în România, referitor la legătura dintre Guvern, Preşedinţie şi Parlament", a precizat Gheorghe Flutur, potrivit Mediafax.

El a fost întrebat de ce Crin Antonescu nu ar putea candida la Preşedinţie dacă este preşedinte al Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei.

"Nu ştiu. Dacă domnul Antonescu este preşedintele acestei comisii pun o întrebare: îşi pregăteşte USL-ul un alt candidat la Preşedinţie? Pentru că nu ştiu dacă este corect să fii şi preşedintele comisiei şi să fii şi candidat. De regulă ştiu că cel care conduce o comisie nu candidează. Dar este doar o întrebare", a declarat Flutur.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, că susţine ideea ca preşedintele PNL, Crin Antonescu, să coordoneze comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei, precizând că acesta poate acoperi "politic" această dezbatere, atât ca preşedinte al Senatului, cât şi ca viitor candidat la prezidenţiale.

Şeful Executivului a mai precizat că termenul pentru finalizarea proiectului de revizuire convenit în USL este 5 mai.

Citeşte şi Ponta: România are nevoie de preşedinte-arbitru, după 10 ani de preşedinte-jucător

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close