Antena 3 CNN Politică Fost deputat PD-L, cu trecut penal, numit de Boc prefect de Braşov

Fost deputat PD-L, cu trecut penal, numit de Boc prefect de Braşov

Fost deputat PD-L, cu trecut penal, numit de Boc prefect de Braşov
Sursa foto: Ion Gontea
27 Feb 2009   •   09:55

Chiar şi după scandalul demiterilor de la Guvern, Emil Boc nu pare să renunţe la obiceiul de a-şi numi apropiaţii din partid, în funcţii cheie din administraţia publică.
Acesta este şi cazul fostului deputat democrat-liberal de Braşov, Ion Gonţea. Acesta a fost numit recent prefect la Braşov, deşi implicarea sa în cazuri dubioase a fost deseori dezvăluită de presă şi de instituţiile de control ale statului.
Fostul deputat democrat-liberal Ion Gonţea a fost numit de Emil Boc prefect de Braşov în urmă cu două săptămâni. Şi asta în ciuda faptului că la Guvern era cunoscut trecutul penal al lui Gonţea. Jurnalul Naţional scrie însă că democrat liberalii i l-au prezentat premierului ca pe un expert în administraţie şi ca un susţinător al luptei împotriva corupţiei.
Democrat-liberalul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Bucureşti pe 8 noiembrie 2006 sub acuzaţiile de delapidare, evaziune fiscală, fals şi uz de fals, precum şi de corupţie în afacerea imobiliară Condor - una dintre cele mai mari din istoria Braşovului.
Procurorii DIICOT au estimat că prejudiciul adus statului s-a ridicat la aproape 10 miliarde de lei vechi.
Dosarul penal a ajuns la Parchetul General datorită calităţii de deputat a lui Ion Gonţea. În 2007, dosarul s-a întors la procurori pentru vicii de procedură în urmărirea penală, urmând ca anul acesta să fie retrimis spre judecare. În tot acest timp, scriu cei de la Jurnalul Naţional, Ion Gonţea a făcut presiuni pentru a fi scos de sub urmărire penală.
Potrivit aceleiaşi surse, Ion Gonţea a încercat să intervină inclusiv la preşedintele Băsescu, care i-a refuzat însă întrevederea. Gonţea a avut o ascensiune rapidă în administraţia publică şi în viaţa politică. El a ocupat, pe rând, funcţiile de notar, consilier judeţean, apoi a ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean, iar în legislatura trecută a fost deputat PD-L.
Antena 3

×
Subiecte în articol: PD-L Emil Boc DIICOT lupta anticoruptie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close