Antena 3 CNN Politică Fostul primar al Iaşului a murit. Constantin Simirad era bolnav de COVID-19 şi ajunsese în ATI 

Fostul primar al Iaşului a murit. Constantin Simirad era bolnav de COVID-19 şi ajunsese în ATI 

Constantin Simirad, fostul primar al Iașului, a murit în urma complicațiilor generate de infecția cu SARS-CoV-2. Fostul primar fusese testat pozitiv şi se afla internat în ATI, la Spitalului de Neurochirurgie din Iași. 

Fostul primar al Iaşului a murit. Constantin Simirad era bolnav de COVID-19 şi ajunsese în ATI 
Sursa foto: Facebook
de Maria Zărnescu    |    29 Mar 2021   •   09:23

Simirad avea 79 de ani şi fusese primar al Iaşului în perioada 1992 - 2003. Ulterior, el a fost numit ambasador al României în Cuba, timp de trei ani. În 2002, el a devenit vicepreşedinte al PSD, în urma fuziunii dintre Partidul Moldovenilor şi Partidul Social Democrat.

În 2008 el a fost exclus din PSD, după ce a declarat public că îl va susţine pe Traian Băsescu în campania pentru alegerile prezidenţiale. Tot atunci el s-a alăturat lui Gheorghe Flutur, liderul PDL, pentru a se putea ocupa de campania electorală din Moldova.

În 2020, fostul primar din Iaşi posta pe constul său de Facebook un mesaj referitor la pandemia şi la modul în care s-au schimbat oameii.

"Unde sunt oare cei care m-au însoţit, total dezinteresati, intr-o aventură in care ne-am antrenat la un drum al cărui destinaţie era neclară. N-am făcut economie de energie şi chiar eram convinşi că vom făuri o lume nouă în care cei căzuţi erau convinşi că facem un lucru temeinic, de care vor beneficiari vor fi toţi.

Dacă tragem linie vom remarca un salt anemic înainte şi o deteriorare dureroasă a calităţii de om care umbreşte efortul tuturor. Păcat, ar fi putut fi minunat! Cu dragoste şi mare simpatie pentru neamul meu care m-a copleşit cu enormă bunăvoinţă. Îi mulţumesc şi îl indrăgesc nespus", a scris fostul edil pe reţelele sociale, în luna mai a anului trecut.
 

×
Subiecte în articol: constantin simirad Iași primar PSD
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close