Antena 3 CNN Politică Fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, ar putea fi eliberată

Fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, ar putea fi eliberată

Fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, ar putea fi eliberată
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Feb 2015   •   15:13

Fosta şefă a Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor, Crinuţa Dumitrean, ar putea fi eliberată din arest şi plasată în arest la domiciliu.

Reporterul Antena 3, Ionela Lucan, a explicat că este vorba despre o decizie luată în urmă cu puţin timp, dar care nu este definitivă.
 
"Decizia vine odată cu constatarea legalităţii rechizitoriului de către magistraţii ICCJ. Asta înseamnă că se poate începe judecata propriu-zisă a acestei cauze, nu înainte de a schimba măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pentru toate persoanele din lotul "Bica 1", mai puţin Alina Bica. Există posibilitatea unei contestaţii, ce se va judeca cel mai probabil zilele următoare."

"Şi în cazul Crinuţei Dumitrean s-a schimbat arestul preventiv cu măsura arestului la domiciliu, aceasta a fost arestată preventiv în aceeaşi seară în care a fost arestată şi Alina Bica", a explicat Ionela Lucan.

Persoanele care urmează să fie eliberate sunt: Bogdan Dragoş George, Alexandru Lăcrămioara, Nuţiu Emil şi Dumitrean Crinuţa

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, joi, ca fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Crinuţa Dumitrean, să fie plasată în arest la domiciliu, decizia nefiind definitivă, se arată în comunicatul remise presei.
Judecătorii ICCJ au stabilit ca şi în cazul fostului vicepreşedinte al ANRP Dragoş George Bogdan, al Lăcrămioarei Alexandru şi al expertului evaluator Emil Nuţiu să fie înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu.
Decizia poate fi contestată la aceeaşi instanţă, iar până la o decizie definitivă cei patru rămân arestaţi preventiv.
Pe de altă parte, instanţa supremă a menţinut arestul preventiv în cazul fostului şef al DIICOT, Alina Bica.
 

×
Subiecte în articol: ANRP Crinuta Dumitrean arest la domiciliu
Parteneri
Val de căldură în acest weekend, cu temperaturi de vară. Prognoza meteo
x close