Antena 3 CNN Politică Foştii preşedinţi ai României critică atitutudinea lui Traian Băsescu

Foştii preşedinţi ai României critică atitutudinea lui Traian Băsescu

Foştii preşedinţi ai României critică atitutudinea lui Traian Băsescu
Sursa foto: Presedinti
17 Oct 2009   •   13:44

Traian Băsescu este criticat în acţiunile sale chiar de foştii şefi ai statului de după 1989. Emil Constantinescu este de părere că actualul preşedinte acţionează în defavoarea ţării, în timp ce Ion Iliescu este de părere că totul s-ar fi rezolvat dacă se ţinea cont de Constituţie.

Cei doi foşti preşedinţi ai României au atacat dur comportamentul şi declaraţiile actualului şef de stat. Ion Iliescu spune că Băsescu dă dovadă de lipsă de decenţă când vorbeşte despre dizolvarea parlamentului după alegerile prezidenţiale.

"Nici nu mă aşteptam la o asemenea lipsă de temeritate şi lipsă de decenţă elementară din partea unui şef de stat să ameninţe parlamentarii cu perspectiva dizolvării. Deci dânsul le spune de acuma fraţilor, viotaţi-mă că a doua zi după alegerea mea eu vă dizolv ca Parlamentul?, spune Ion Iliescu

Şi Emil Constantinescu a comentat dur acţiunile lui Traian Băsescu. El susţine că preşedintele a ştiut de la început că Lucian Croitoru nu va putea forma un nou guvern. ?Preşedintele Traian Băsescu poartă întreaga vină pentru această criză şi va trebui să suporte consecinţele ei?, spune Constantinescu.

Emil Constantinescu apreciază că preşedintele Traian Băsescu este mai interesat să apară la televizor decât să rezolve problemele ţării. "Multe dintre afirmaţiile preşedintelui Băsescu vin din lipsa sa de cultură, o lipsă de cultură generală", afirmă acesta.

Actuala criză politică ar fi putut fi rezolvată în scurt timp dacă actualul şef de stat ar fi ţinut cont de Constituţia României. "Criza guvernamentală actuală are soluţii. Ea putea fi rezolvată rapid dacă aveam un preşedinte normal care să ţină cont de Constituţie, litera şi spiritul ei", este de părere Ion Iliescu.

Nu este pentru prima dată când foştii preşedinţi ai României de după 1989, critică acţiunile lui Traian Băsescu. Cei doi spun că deşi Traian Băsescu doreşte derapaje de la democraticţie, el nu poate realiza acest lucru pentru că sistemul este suficient de puternic.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu emil constantinescu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close