Antena 3 CNN Politică Fostul consilier prezidențial al lui Băsescu confirmă dezvăluirile lui Ponta: ”Da, este adevărat”

Fostul consilier prezidențial al lui Băsescu confirmă dezvăluirile lui Ponta: ”Da, este adevărat”

Fostul consilier prezidențial al lui Băsescu confirmă dezvăluirile lui Ponta: ”Da, este adevărat”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Mar 2017   •   18:14

Iulian Chifu, fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu, a confirmat marți, la Antena 3, declarația lui Victor Ponta potrivit căreia Liviu Dragnea a fost cel care a negociat faimosul pact de coabitare cu fostul președinte.

Fostul premier Victor Ponta a spus că Liviu Dragnea cu Iulian Chifu, fost consilier prezidențial, au negociat termenii pactului de coabitare: „Ei au pregătit draftul și noi am mers acolo”, a declarat Victor Ponta.

„Da, este adevărat. Detalii din interior nu sunt publice. Din punct de vedere al contextului, vă pot confirma că am avut un mandat din partea președintelui. Dragnea a avut mandatul celor doi co-președinți ai USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, pentru a negocia respectivul acord. Conceptul de coabitare a fost elaborat în mai, odată cu preluarea guvernării de către PSD și Ponta. Conceptul, conținutul a fost scris în septembrie, era chiar în timpul suspendării, încă nu revenisem la Cotroceni, iar negocierea reală s-a produs în luna decembrie, după alegerile generale, și fost semnat cu o zi înainte de numirea lui Victor Ponta din nou ca premier”, a spus Iulian Chifu.

Declarația a fost prezentată marți, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close