Antena 3 CNN Politică Fostul ministru al Muncii Dragoș Pîslaru, protestatar și abonat la contracte cu PSD

Fostul ministru al Muncii Dragoș Pîslaru, protestatar și abonat la contracte cu PSD

Fostul ministru al Muncii Dragoș Pîslaru, protestatar și abonat la contracte cu PSD
30 Apr 2018   •   17:52

O analiză a banilor primiți de fostul ministru al Muncii Dragoș Pîslaru arată că în ultimii 11 ani, societatea comercială controlată de acesta a încasat milioane de de lei chiar de la partidul pe care în februarie 2017 îl contesta în stradă, alături de protestatarii #rezist.

Compania de consultanță la care deține acțiuni fostul ministru al Muncii din perioada guvernării Cioloș, Dragoș Nicolae Pâslaru, a derulat, anul trecut, două contracte pe bani publici încheiate cu două ministere controlate de PSD. 

În aceeași perioadă, Pâslaru s-a alăturat protestatarilor #rezist. În acest timp, compania privată la care unul dintre acești vectori ai opoziției antiguvernamentale derula contracte exact cu guvernul pe care îl dorea demis. 

Ei, bine, compania selecționată de Ministerul Dezvoltării să realizeze aceste servicii a încasat suma de 424.116 lei cu TVA inclusă (94.248 de euro). 

Ministerul Fondurilor Europene a pus la bătaie 27.723.934,6 lei cu TVA inclusă (6.160.874,3 euro). Una dintre companiile parte la acest contract este și firma controlată de Pâslaru, potrivit Jurnalul.

În urmă cu doi ani,  “Jurnalul Național” a dezvăluit faptul că ministrul tehnocrat al Muncii, Dragoș Pîslaru,  a deținut părți sociale la o companie care derulează contracte cu statul. Ulterior, în mai 2016, Dragoș Pîslaru a menționat în declarația sa de avere că şi-a cesionat toate părţile sociale pe care le deţine „către o persoană fizică”, pentru suma de 339.600 de lei. Interesant este că, patru luni mai târziu, mai exact în 23 septembrie 2016, textul actualizat al statutului, aflat la Registrul Comerțului  arăta că Pîslaru nu ieșise încă din firmă. 

×
Subiecte în articol: contracte PSD protestatar
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close