Antena 3 CNN Politică Fostul partid al lui Iohannis, în topul formațiunilor cu nereguli în finanțarea campaniei electorale

Fostul partid al lui Iohannis, în topul formațiunilor cu nereguli în finanțarea campaniei electorale

Fostul partid al lui Iohannis, în topul formațiunilor cu nereguli în finanțarea campaniei electorale
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    19 Feb 2017   •   13:37

Fostul partid al președintelui Klaus Iohannis este în topul formațiunilor cu grave nereguli în finanțarea campaniei electorale. 

Datele Autorității Electorale Permanente (AEP) arată că Forumul Democrat al Germanilor din România nu a beneficiat de rambursarea integrală a cheltuielilor din campania electorală pentru alegerile locale de anul trecut, din cauza ilegalităților.

Potrivit documentului AEP, mai multe partide care au participat la alegerile locale din 2016 nu și-au primit sumele de bani investite în totalitate, pentru că inspectorii instituției amintite ar fi găsit mai multe nereguli. 

Printre partidele cărora nu le-au fost rambursați toți bani investiți în campanie se numără Partidul Civic Maghiar, Partidul Mișcarea Liberală și unul dintre partidele considerate a fi apropiate președintelui Klaus Iohannis, Forumul Democrat al Germanilor din România, care a primit rambursări după alegeri de doar 50%.

La polul opus se află partidele mari care și-au primit banii aproape în integralitate: PNL - 97%, PSD - 99%, în timp ce PP-USL a primit 100%.

×
Subiecte în articol: campanie electorala Klaus Iohannis
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close