Antena 3 CNN Politică Fostul premier Sorin Grindeanu, dat în judecată

Fostul premier Sorin Grindeanu, dat în judecată

Fostul premier Sorin Grindeanu, dat în judecată
Sursa foto: Foto: Gov.ro
10 Iul 2018   •   14:08

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu (PNL), a anunţat că municipalitatea i-a dat în judecată pe fostul primar, Gheorghe Ciuhandu şi foştii viceprimari Sorin Grindeanu şi Adrian Orza, pentru a recupera un prejudiciu de peste 300.000 de lei provenit din închirierea unor autoturisme de serviciu de la instituţiile din subordine.

Primarul Nicolae Robu a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că i-a dat în judecată pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi pe foştii viceprimari Sorin Grindeanu şi Adrian Orza,  deoarece aceştia nu ar fi respectat Ordonanţa de Guvern în urma căreia cei care conduceau Primăria Timişoara aveau obligaţia de a reduce cheltuielile bugetare. Acum, Primăria Timişoara vrea să recupereze prejudiciul cauzat.

„Am inţiat o acţiune în instanţă pentru recuperarea prejudiciului produs primăriei de către foştii conducători ai instituţiei prin nerespectarea OUG în vigoare privind reducerea cheltuielilor bugetare. S-au încheiat atunci contracte de închiriere pentrut maşini, iar Curtea de Conturi a sesizat că acele contracte au fost ilegale şi s-a confirmat că decizia a fost corectă. Prin urmare, domnii Cuhandu, Grindeanu şi Orza şi câţiva funcţionari publici sunt subiecţi în acest proces şi vor trebui să… vom vedea ce spune istanţa, dar s-a ajuns în stadiul în care prejudiciul trebuie recuperat de la ei ca personae”, a explicat primarul Nicolae Robu, scrie News.ro.

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close