Antena 3 CNN Politică Fotomodele, cântăreţi şi artişti, bugetari în Guvernul Orban. Cine sunt comunicatorii "de succes" abonaţi la banii publici

Fotomodele, cântăreţi şi artişti, bugetari în Guvernul Orban. Cine sunt comunicatorii "de succes" abonaţi la banii publici

Miniştrii şi-au umplut cabinetele de consilieri personali, mulţi dintre ei fără nicio pregătire. Aşa au ajuns să lucreze la stat fotomodele, cântăreţi sau alţi oameni fără calificare în domeniu, potrivit informaţiilor difuzate sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3. 

Fotomodele, cântăreţi şi artişti, bugetari în Guvernul Orban. Cine sunt comunicatorii "de succes" abonaţi la banii publici
Sursa foto: Foto: Gov.ro
de M.Z.    |    15 Feb 2020   •   10:52

Spre exemplu, Alin Ignat. La cei 33 de ani ai săi, cântăreţ amator, Ignat a fost propulsat precum o bombă în fruntea Ministerului Muncii, unde ocupă de trei luni funcţia de secretar de stat, potrivit informaţiilor de la emisiunea Income.

Potrivit CV-ului său, Ignat a absolvit Dreptul la Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia. În ceea ce priveşte experienţa profesională, ştim doar că, din 2012, deține o cafenea. 

Reporterii Antena 3 au încercat să afle ce-l recomandă ca secretar de stat la Ministerul Muncii, însă Ignat a refuzat orice discuţie.

Alin Ignat, finul deputatului PNL, Florin Roman, vicepreședintele PNL Alba Iulia și prim-vicepreședintele Tineretului Național Liberal, este de negăsit.

Mironel Panțuroiu este un alt nume controversat al actualului Guvern. Nu are niciun CV public și nu e clar ce îl califică pentru o asemenea funcție în statul român. A fost implicat în scandalul imobiliar Terra Residence, în urma căruia zeci de oameni s-au trezit că apartamentele pe care le plătiseră erau ipotecate de dezvoltator în favoarea unor bănci. 

În 2015, a fost inspector la Primăria Pantelimon. În trecut, a lucrat şi la revista "Taifasuri" sau ca inspector principal la ANAF. Am încercat să aflăm ce-l califică să gestioneze din poziţia de secretar de stat datoria publică a ţării, pentru că este secretar de stat la Ministerul Finanţelor.

"Mulţumesc, nu sunt în Minister, sunt plecat la o şedinţă! Nu pot! Faţă către faţă, poate, dar nu acum", le-a spus Mironel Panțuroiu reporterilor Antena 3.

Raluca Raşca este un alt comunicator "de succes", abonat la banii publici. Raşca a fost consilier pe comunicare al mai multor miniştri ai Transporturilor precum: Lucian Şova, Dan Costescu sau Răzvan Cuc. 

Cum Dan Costescu este azi director general al CFR Călători, Raşca a fost angajată la biroul de comunicare al aceleiaşi instituţii.

În repetate rânduri, reprezentanţii Guvernului Orban au spus că numărul bugetarilor angajaţi la stat este prea mare şi că mulţi au fost angajaţi de guvernarea precedentă "pe uşa din dos". 

Ministerele au, însă, număr record de consilieri şi secretari de stat. Ministrul Dezvoltării are nouă consilieri personali, iar ministrul Muncii şapte consilieri. În total, România are peste 1,2 milioane de angajaţi la stat.


Ministere cu număr-record de consilieri

MINISTERUL DEZVOLTĂRII

9 consilieri

salarii între 1.251 lei şi 9.732 lei

Sursa: răspuns Ministerul Dezvoltării


MINISTERUL MUNCII

7 consilieri

salarii între 8.444 lei şi 6.838 lei

Sursa: răspuns Ministerul Muncii

Fotomodele şi artişti, bugetari în Guvernul Orban

×
Subiecte în articol: secretari de stat bugetari Income
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close