Antena 3 CNN Politică Fratele preşedintelui apare în înregistrările din dosarul "Portul Constanţa"

Fratele preşedintelui apare în înregistrările din dosarul "Portul Constanţa"

Fratele preşedintelui apare în înregistrările din dosarul "Portul Constanţa"
de M.T.    |    13 Iun 2013   •   09:36

Noi interceptări din dosarul Portul Constanţa scot la iveală încrengăturile din vama de la malul mării şi intervenţiile politicului în activitatea acesteia.

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, este interceptat vorbind cu diferiţi şefi din vamă despre afaceri, contracte sau facilitări privind mărfurile aduse în port.

De asemenea, iese în evidenţă felul în care funcţionarii interveneau la oficiali de la Bucureşti astfel înât legislaţia să se modifice în favoarea lor.

În acest dosar au fost audiaţi Elena Udrea, Anca Boagiu, Vasile Blaga, Traian Igaş şi Mircea Toader.

Laurenţiu Mironescu, fost secretar general, a fost interceptat în 2011 vorbind cu Mircea Băsescu despre un apropiat de-al secretarului care ar fi încheiat un contract cu fratele şefului statului.

Cu Mircea Băsescu colaborau majoritatea şefilor Portului, inclusiv Eugen Bogatu, arestat preventiv în trecut în dosar.

Din interceptările realizate de procurori se înţelege că invinuiţii încercau întârzierea unei hotărâri care ar fi obligat vameşii să scaneze containerele venite pe mare în port. 

Printre personajele politice care apar în dosar se află şi fostul ministru al Internelor, Traian Igaş. Laurenţiu Mironescu îi dă acestuia un sms prin care îi vorbeşte despre înfiinţarea unor posturi pentru cei indisponibilizaţi.

În dosarul "Portul Constanţa" au fost trimişi în judecată senatorul Mircea Banias, fostul secretar Laurenţiu Mironescu, şefi din vamă şi zeci de funcţionari.


×
Subiecte în articol: mircea basescu inregistrari
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close