Antena 3 CNN Politică Frunda: UDMR trebuie să iasă de la guvernare dacă nu se iau măsuri de relansare economică

Frunda: UDMR trebuie să iasă de la guvernare dacă nu se iau măsuri de relansare economică

Frunda: UDMR trebuie să iasă de la guvernare dacă nu se iau măsuri de relansare economică
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Ian 2011   •   11:59

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda este de părere că formaţiunea politică din care face parte ar trebui să părăsească actualul arc guvernamental dacă Executivul nu ia măsuri de relansare economică. Acesta a declarat, joi, la RFI, că, pentru a rămâne în Guvern, UDMR ar trebui să pună condiţii, iar în caz contrar ar trebui "să construiască un modus vivendi cu partidele din opoziţia actuală".

"Eu îmi spun punctul meu de vedere, pentru că în cadrul UDMR eu reprezint o poziţie, împreună cu câţiva colegi, care de multe ori am pus sub semnul întrebării actuala alianţă a UDMR cu PDL şi am propus ieşirea de la guvernare a UDMR. Pentru ca UDMR să iasă de la guvernare, această discuţie ar fi actuală după Congresul nostru şi în funcţie de măsurile economice şi financiare pe care Guvernul le va lua în perioada imediat următoare", a declarat Gyorgy Frunda.

"Dacă Guvernul nu va găsi soluţii pentru ieşirea din criza economică, pentru stimularea societăţilor româneşti, prin mecanisme financiare de dezvoltare economică, dacă nu va găsi soluţii pentru atragerea capitalului străin, dacă nu va găsi măsuri de relaxare fiscală, financiară, atunci părerea mea este că UDMR trebuie să iasă de la guvernare şi trebuie să construiască un modus vivendi cu partidele din opoziţia actuală, pentru ca legea învăţământului să rămână intactă în capitolele privind minorităţile după o eventuală schimbare de Guvern, dar să se continue nişte măsuri legislative, pe care UDMR le doreşte: reprezentarea proporţională a reprezentanţilor comunităţii maghiare de la nivel local, la nivel central, un statut al minorităţilor naţionale, recreionarea regiunilor economice, discuţii asupra redesenării hărţii administrative a României, toate acestea trebuie discutate", a mai spus senatorul UDMR.

Gyorgy Frunda mai susţine că UDMR ar trebui să se reorienteze, întrucât PDL are şanse "foarte-foarte mici" să mai câştige alegerile sau să fie la guvernare după 2012.

"Părerea mea e că noi trebuie să purtăm un dialog constructiv cu partidele din opoziţia actuală, indiferent ce alianţă vor face în viitor", a mai spus parlamentarul UDMR.

×
Subiecte în articol: Gyorgy Frunda UDMR guvernare masuri iesire
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close