Antena 3 CNN Politică Funeriu: Fundaţia 'Mişcarea Populară' va rămâne Fundaţia 'Mişcarea Populară', cei care discută despre partid sunteţi dumneavoastră

Funeriu: Fundaţia 'Mişcarea Populară' va rămâne Fundaţia 'Mişcarea Populară', cei care discută despre partid sunteţi dumneavoastră

Funeriu: Fundaţia 'Mişcarea Populară' va rămâne Fundaţia 'Mişcarea Populară', cei care discută despre partid sunteţi dumneavoastră
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mai 2013   •   17:43
Daniel Funeriu, membru fondator al Fundaţiei "Mişcarea Populară", consideră că partidele din România au fost şi continuă să fie "adunături de oameni în jurul unor interese", în timp ce obiectivul fundaţiei este de a uni oameni în jurul unor valori, "Mişcarea Populară" urmând să rămână fundaţie.
Daniel Funeriu a fost întrebat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, când va deveni partid Fundaţia "Mişcarea Populară" şi când îl va primi în rândurile sale pe preşedintele Traian Băsescu, conform Mediafax.
"Fundaţia 'Mişcarea Populară' va rămâne Fundaţia 'Mişcarea Populară', cei care discută despre partid sunteţi dumneavoastră. Faptul că fundaţia va avea un sprijin mare, un portofoliu de probleme şi soluţii ale românilor, sigur că este posibil să facă dezirabil, la un moment dat, ca aceste probleme şi soluţii să fie operaţionalizate politic, dar obiectivul fundaţiei este creşterea gradului de încredere între români şi instituţiile statului, să avem soluţii şi oameni capabili care să le pună în aplicare. (?)", a spus el.
Funeriu s-a referit apoi la partidele din România, declaraţia sa având o greşeală de limbaj.
"Partidele din România au fost şi continuă să fie adunături de oameni în jurul unor interese, obiectivul 'Mişcării Populare' este să constituim o fundaţie care să fie un grup de oameni uniţi în jurul unor valori. Nu există o modalitate juridică de a transforma o fundaţie în partid, deci Fundaţia 'Mişcarea Populară' va rămâne fundaţie", a spus Funeriu.  
Preşedintele Fundaţiei "Mişcarea Populară", Marian Preda, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, răspunzând la aceeaşi întrebare, că nu s-a făcut un partid pentru a distribui funcţii, ci membrii fundaţiei străbat ţara "pentru a colecta idei şi propuneri, pentru a-i ajuta pe oameni să se grupeze în jurul unor valori". 
Sebastian Lăzăroiu, membru fondator al Fundaţiei "Mişcarea Populară", a declarat, la rândul său, că nu există posibilitatea, juridic, ca o fundaţie, un ONG să devină partid. 
"Fundaţia va rămâne fundaţie indiferent dacă, la un moment dat, ea va sprijini sau nu un partid politic. Dacă peste un an, trei, cinci ani, membri ai fundaţiei vor dori să pună în practică multe dintre proiectele pe care le dezbatem, transformând într-un partid politic, nu avem cum să îi oprim şi fundaţia poate să sprijine un partid politic, dar din punctul de vedere al valorilor şi principiilor pe care le-a promovat. Chiar şi atunci fundaţia va rămâne şi partidul va fi partid, vor fi două entităţi total distincte. Iar la întrebarea ce va face preşedintele Traian Băsescu, acesta a anunţat deja că fundaţia va fi cea în care se va întoarce după ce nu va mai fi preşedintele României", a menţionat Lăzăroiu. 
Preşedintele Traian Băsescu declara că Fundaţia "Mişcarea Populară" va trebui să îşi înfiinţeze şi un partid de centru-dreapta, cu filiale pe tot teritoriul ţării, dacă va avea success în obiectivul său de promovare de idei şi soluţii pentru reformarea clasei politice.
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close