Antena 3 CNN Politică Deputat infectat cu COVID, întâlnire cu Ludovic Orban și Dan Barna

Deputat infectat cu COVID, întâlnire cu Ludovic Orban și Dan Barna

Primul caz de coronavirus în rândul noilor demnitari nu a întârziat să apară.

Deputat infectat cu COVID, întâlnire cu Ludovic Orban și Dan Barna
Sursa foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    21 Dec 2020   •   07:30

Deputatul ales al minorității elene în România, Gabriel Dragoș Zisopol, a fost confirmat cu COVID-19. Informația a fost confirmată de liderul grupului, Varujan Pambuccian.

Noul deputat a intrat în contact cu colegii săi din grupul parlamentar al minorităților naționale. Acesta s-a întâlnit și cu liderul PNL, Ludovic Orban, dar și cu copreședintele USR PLUS, Dan Barna. La întâlnire s-au purtat însă măști de protecție și s-a păstrat distanțarea fizică impusă de măsurile sanitare în vigoare în această perioadă. 

Coaliţia se naşte greu. Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR n-au reuşit să încheie negocierile. Noul termen-limită: luni seara

În pofida optimismului afişat de liderul PNL Ludovic Orban, negociatorii formaţiunilor implicate în realizarea unei majorităţi guvernamentale nu au mai anunţat, duminică, niciun rezultat.

Probabil, pentru că înţelegerea între părţi este încă departe.

Astfel, semnarea acordului între formaţiuni, care era aşteptată sa se producă duminică seara, se amână. Noul orizont de timp în care s-ar putea semna acordul PNL - USR PLUS - UDMR este luni seară.

Surse politice spun că sunt puncte în divergenţă la Justiţie, puncte care trebuie negociate la nivel politic de către cei patru lideri ai de partide. Nici capitolul referitor la legislaţia electorală nu a fost închis. 

Este vorba de alegerea primarilor în două tururi, respinsă de UDMR.

Premoniţia lui Orban, duminică după-amiaza: "Veţi afla astă-seară rezultatele"

Anterior discuţiilor prelungite până duminică seara, preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat:

"Am făcut progrese foarte importante în negocieri. Veți afla în această seară rezultatele. Când vom finaliza discuțiile, fie în această seară, fie mâine, vom prezenta programul de guvernare", a spus Orban.

El a admis că există nemulțumiți în urma negocierilor, dar a precizat că liderii formaţiunilor sunt hotărâţi să finalizeze negocierile.

Referitor la posibilitatea ca la votul pentru șefia Camerei Deputaților să nu întrunească numărul de voturi necesar, Orban a spus că are încredere că toți parlamentarii PNL, USR PLUS și UDMR vor respecta înțelegerile încheiate.

×
Subiecte în articol: gabriel dragos zisopol Ludovic Orban
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close