Antena 3 CNN Politică Gabriel Oprea: Numirile secretarilor, făcute dintre cei agreaţi de conducerea partidului

Gabriel Oprea: Numirile secretarilor, făcute dintre cei agreaţi de conducerea partidului

Gabriel Oprea: Numirile secretarilor, făcute dintre cei agreaţi de conducerea partidului
12 Ian 2009   •   11:39

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a lăsat luni să se înţeleagă că persoanele propuse pentru funcţii de secretar de stat în MAI au fost agreate de conducerea partidului şi că mărul discordiei este reprezentat de numirea lui Virgil Ardelean la DGIPI.
?Am venit să transmit colegilor mei de partid, cu tot respectul, că în numirea secretarilor de stat au fost numiţi cei agreaţi de conducerea partidului, toţi sunt profesionişti, respectând atât disciplina de partid, cât şi interesele partidului care se regăsesc în programul de guvernare, dar în primul rând interesele naţionale ale României?, a spus Oprea la intrarea în sediul PSD unde urmează a da explicaţii pentru numirile făcute la MAI.
Colegii săi de partid veniţi la partid pentru a-l asculta s-au plasat pe poziţii diferite, o parte din ei luând apărarea ministrului MAI şi aruncând responsabilitatea pe umerii premierului Emil Boc. Numai liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc a declarat deschis că va cere sancţionarea lui Oprea, în primul rând prin retragerea sprijinului politic.
Liderul PSD Nucureşti, Marian Vanghelie, despre care se spunea că va cere pedepsirea lui Oprea prin scoaterea sa din funcţia de ministru, s-a arătat mai puţin vehement în afirmaţii. ?Cred că trebuie mai întâi să-l ascultăm pe domnul Oprea. S-ar putea să aibă dreptate, să existe reglementări NATO, CSAT. S-ar putea ca domnul Ardelean să fie important pentru România. N-am participat la CSAT, Gabriel Oprea a avut o sedinţă împreună cu Traian Băsescu şi e posibil ca ei să afle mai multe înainte de noi, acum ne minunam de rezultate. Dacă se dovedeşte că Ardelean este important pentru apărarea ţării e păcat de D-zeu, dacă nu, înseamnă că se duce la pensie? a comentat Vanghelie.
Iliescu: Nu-mi plac execuţiile antefactum
Ajuns la şedinţă, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat presei că nu este adeptul execuţiilor publice. ?Nu-mi plac execuţiile antefactum şi nici execuţiile în presă sau în piaţa publică? a spus Iliescu, care va cere însă explicaţii de la Ilie Sârbu legate de modul în care acest a negociat şi încurajat în ultimi doi ani apropierea de PD-L. Şi Adrian Năstase a fost evaziv în afirmaţii, explicând că aşteaptă mai întâi explicaţiile lui Oprea cu privire la ?raţiunile pentru care a încălcat deciziile interne şi de ce domnul Boc u a respectat înţelegerile cu partidul nostru?.
Oprişan: Unii colegi sunt supăraţi deoarece şi-au dorit foarte mult acest minister
Marian Oprişan, liderul PSD din Vrancea şi unul dintre protejaţii lui Miron Mitrea, crede că numirile făcute de Oprea la MAI constituie o problemă marginală şi până ân prezent s-au făcut exagerări.
?Este o problemă marginală şi cred ca preşedintele partidului va gestiona această mică neînţelegere fără doar şi poate. Eu cred ca în acest moment e mai important bugetul ţării şi măsurile ce trebuie luate pentru pensionari şi cetăţeni. Trebuie să lucram împreună cu guvernul ca să alocăm circa 40 de mii de miliarde pentru echilibrarea administraţiei locale, care reprezintă cel mai important lucru?, a afirmat Oprişan.
În opinia liderului social-democrat, unii colegii s-au supărat pentru că au vrut ei acest minister. ?Nu cred că s-a întâmplat nimic cu Oprea Pe echipa MAI nu pot fi supăraţi decât unii colegi care şi-au dorit foarte mult acest minister sau grupurile de crimă organizată din România. Guvernul se străduieşte să le asigure siguranţă, locuinţele şi maşinile cetăţenilor din România într-un climat civilizat într-o democraţie europeană?, a mai precizat Oprişan.
Nici pentru vicepreşedintele PSD, Ion Stan acţiunile lui Gabriel Oprea nu reprezintă o problemă gravă. ?Dacă am fi cu toţii ortodcşi ne aşteptăm luni la o dojană politică, nimic mai mult, ca să nu-i spunem dojană arhierească? a spus Stan, excluzând luarea unei decizii de sancţionare în cadrul şedinţei BPN de astăzi.
El a arătat că, în primul rând, BPN al PSD ar trebui să vadă în ce măsură a fost încalcată procedura prevăzută în protocolul de funcţionare a coaliţiei. ?Gabi Oprea şi-a respectat prerogativele conferite de funcţia de ministru, a desemnat secretarii de stat. De respectarea procedurii de lucru a coaliţiei răspunde premierul, care nu trebuia să semneze Hotarârile de Guvern?, a adăugat Ion Stan.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close