Antena 3 CNN Politică Gabriel Oprea: Pensiile militare nu vor scădea sub 3.000 de lei. Unele vor creşte (VIDEO)

Gabriel Oprea: Pensiile militare nu vor scădea sub 3.000 de lei. Unele vor creşte (VIDEO)

Gabriel Oprea: Pensiile militare nu vor scădea sub 3.000 de lei. Unele vor creşte (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Sep 2010   •   17:18

Nicio pensie de militar nu va scădea sub 3.000 de lei, promite ministrul Apărării Gabriel Oprea. Dimpotrivă, după recalculare, unele pensii vor fi mai mari. Aşa că ministrul îi îndeamnă pe toţi pensionarii din sistem să meargă la centrele militare ca să completeze un singur formular.

Pensiile militare se recalculează în funcţie de veniturile realizate în timpul carierei, inclusiv sporuri şi prime. Procesul îi va avantaja pe militari, susţine ministrul Apărării.

"Astăzi sunt în măsură să informez pe militari şi pe cei care au ieşit la pensie din armată că prin recalculare cea mai mare parte a pensiilor militare nu vor scădea. Dimpotrivă, unele dintre ele vor creşte", a spus ministrul Gabriel Oprea.

Foştii militari cu pensii sub 3.000 de lei vor primi mai mulţi bani în urma recalculării. Cu până la 25% mai mult, în funcţie de vechime, sporuri sau specialitate militară. Cei care depăşesc această sumă pot avea pensia micşorată după recalculare, dar nu cu mult.

Singurele care nu vor fi recalculate sunt pensiile de urmaş, de invaliditate şi  indemnizaţiile sau sporurile primite de veteranii de război şi văduvele lor.

Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close