Liderul UNPR, Gabriel Oprea, vrea impozitarea marilor averi

de M.Z.    |    07 Mar 2020   •   16:52
Liderul UNPR, Gabriel Oprea, vrea impozitarea marilor averi

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a spus sâmbătă, la o reuniune privind strategia partidului pentru alegerile din acest an, că doreşte să aducă în prim-plan o iniţiativă mai veche, şi anume impozitarea marilor averi.

"Considerăm că este necesară reluarea unei inițiativei lansate de UNPR în urmă cu câțiva ani, și anume taxarea marilor averi. Este vorba despre impozitarea cu 3% a averilor mai mari de 500.000 euro, pentru o perioadă de trei ani. Specialiștii noștri vor adapta proiectul inițial la contextul anului 2020. Acest proiect va ajunge din nou pe masa Parlamentului și, sperăm noi, va fi și adoptat. Banii rezultați vor fi direcționați spre sănătate, educație, securitate națională”, a spus Gabriel Oprea, azi, la Craiova, potrivit stiripesurse.ro.

În ce priveşte alagerile, Oprea a reiterat ideea creării unui pol de centru-stânga, a unei alianțe între partide, pentru ca stânga politică să fie mai bine reprezentată.

“Ne aflăm într-un moment mai complicat pentru stânga politică și, în opinia mea, ar fi binevenită ideea de a exista o voce comună pe această zonă, o alianță a forțelor de stânga. Este necesară o polarizare a stângii. Dar, în orice caz, noi ne pregătim si să mergem singuri în următoarele bătălii electorale” a precizat liderul UNPR.
 

Parteneri
x close