Antena 3 CNN Politică Firea, despre eliminarea gratuităților CFR pentru studenți: Va fi, de fapt, o pagubă uriașă pentru buget

Firea, despre eliminarea gratuităților CFR pentru studenți: Va fi, de fapt, o pagubă uriașă pentru buget

Senatorul PSD Gabriela Firea susține că economia făcută prin eliminarea gratuităților CFR pentru studenți nu va aduce niciun câștig și, pe termen mediu, va deveni o pagubă a bugetului de stat.

Firea, despre eliminarea gratuităților CFR pentru studenți: Va fi, de fapt, o pagubă uriașă pentru buget
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2021   •   12:30

Firea a comentat pe Facebook decizia Guvernului de a renunța la gratuitățile pentru călătoriile cu trenul acordate studenților şi consideră că măsura este greșită, deoarece nu aduce foarte mulți bani la buget și îi afectează pe studenți și compania feroviară.

Gabriela Firea mai spune că pierderile înregistrate de compania feroviară vor continua să crească.

"Pentru actualul guvern, în fiecare zi este 1 aprilie. Ziua si păcăleala! Azi, despre minciunile transmise tinerilor. Una mare, mare, pentru toți studenții. 

Firea: Decizia guvernului de a tăia gratuitatea CFR pentru studenți, cinică. Suma este infimă – 0,018% din PIB

Guvernul "României Educate" a tăiat gratuitatea pe tren pentru studenți sub pretextul bizar că o astfel de măsură ar contribui la redresarea deficitului bugetar uriaș.

Nu au mai rămas gratuități nici măcar pe ruta dintre domiciliu și facultate, la care se referea Ludovic Orban în urmă cu câteva zile. 

Deci au mințit în permanență. Au mințit și când încercau să își ascundă minciunile anterioare.

Studenții simt acum, pe propria piele, consecințele convingerii lui Cîțu că Educația, ca și Sănătatea, nu reprezintă priorități și, prin urmare, nu merită nici atenție și nici finanțare.

Decizia guvernului de a elimina gratuitatea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți e cu atât mai cinică, cu cât suma este infimă – reprezintă 0,018% din PIB.

Asigura, însă, un ajutor binevenit pentru studenţii cu venituri reduse şi însemna o gură vitală de oxigen pentru CFR Călători. 

Firea: Așa-zisa economia nu va aduce niciun câștig ci, dimpotrivă, o uriașă pagubă bugetului și României

Fără acești bani, gaura din bugetul CFR Călători va reîncepe să crească – pierderile fuseseră înjumătățite anul trecut, până la 300 de milioane de lei.

Statul român, mai devreme sau mai târziu, va fi nevoit să intervină pentru a salva de la faliment o companie strategică. 

Altfel spus, așa-zisa economia de acum, făcută pe seama studenților, nu va aduce nici un câștig ci, dimpotrivă, o uriașă pagubă, bugetului de stat și implicit României", a scris Gabriela Firea, miercuri, pe pagina de Facebook.

Pentru actualul guvern, în fiecare zi este 1 aprilie. Ziua si pācāleala! Azi, despre minciunile transmise tinerilor. Una...

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 17 februarie 2021

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea gratuitate CFR studenti
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close