Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Ghidul împotriva hărţuirii femeilor va ajunge pe masa Guvernului"

Gabriela Firea: "Ghidul împotriva hărţuirii femeilor va ajunge pe masa Guvernului"

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că Ghidul împotriva hărţuirii femeilor va ajunge curând pe masa Guvernului.

Gabriela Firea: "Ghidul împotriva hărţuirii femeilor va ajunge pe masa Guvernului"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    20 Feb 2023   •   12:24

"În ceea ce privește respectarea drepturilor femeilor și mă refer aici la drepturile de acasă, drepturile de la serviciu și drepturile în societate. 

De aceea, vreau să anunț în premieră națională faptul că ghidul împotriva hărțuirii sexuale și morale a femeilor acasă și la locul de muncă prinde contur, este pe ultima sută de metri. 

În câteva zile va ajunge pe masa executivului pentru a fi dezbătut și adoptat. S-a încheiat acest lucru. 

Am primit din partea societății civile, sindicatelor, patronatelor propuneri pentru a îmbunătăți acest ghid împotriva hărțuirii pe criterii de sex și morale a femeii din România, atât acasă, cât la serviciu. 

Este foarte important la serviciu și mă refer aici, fie că este vorba despre administrația publică locală și centrală, deci instituții de stat, civile și sau militare, dar și întreprinderi, societăți private. 

Am primit semnale că în toate aceste entități economice sau administrative au avut loc abuzuri împotriva femeilor. 

Au fost situați în care femeile, colege fiind, au suportat remarci nepotrivite, atitudini nepotrivite, chiar ostile. 

Am primit foarte multe telefoane, la help line-ul nostru, care este gestionat de către Ministerul Familiei prin Autoritatea Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, în care sute de femei din România au semnalat faptul că au fost victime ale hărțuirii pe criterii de sex la serviciu. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. 

Fenomenul, dacă nu poate fi eradicat, măcar trebuie să fie diminuat în țara noastră și eu cred că intrăm în rândul țărilor civilizate cu acest ghid al hărțuirii morale și pe criterii de sex al femeilor la locul de muncă.

Acest document l-am transmis pe circuitul de avizare ministerelor, care trebuie de asemenea să aducă anumite completări sau să avizeze pozitiv acest proiect elaborat de către Ministerul Familiei și în foarte scurt timp va ajunge pe masa Guvernului unde va fi dezbătut și sunt convinsă că va fi și adoptat, pentru că el respectă toate criteriile", a spus, luni, ministrul Familiei, Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea hărţuire femei ghid
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close