Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: "Au tăiat fără milă veniturile medicilor și profesorilor! Austeritatea s-a instalat"

Gabriela Firea: "Au tăiat fără milă veniturile medicilor și profesorilor! Austeritatea s-a instalat"

Gabriela Firea critică Memorandumul propus de Ministerul Muncii și aprobat în ședința de Guvern de joi, prin care sporurile angajaților din sistemul bugetar sunt plafonate la 20%.

Gabriela Firea: "Au tăiat fără milă veniturile medicilor și profesorilor! Austeritatea s-a instalat"
Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea
de Georgiana Adam    |    15 Apr 2021   •   22:19

Senatorul PSD oferă spre exemplu Sănătatea, unde sporurile din prezent ajung la 80%. Totodată, Gabriela Firea amintește și sporurile pentru condiții periculoase la 25% din salariul minim, spor care în prezent se acordă în funcție de salariul în plată al angajatului.

"Au tăiat fără milă veniturile medicilor și profesorilor! Austeritatea s-a instalat! Raluca Turcan și Florin Cîțu nu s-au lăsat și, în ciuda observațiilor venite din ministere, au aprobat Memorandumul privind tăierea veniturilor!

Potrivit Memorandumului, se plafonează sporurile la 20% din salariu, în condițiile în care, în Sănătate, spre exemplu, acestea ajung acum și la 80%. Același act prevede ca sporul pentru condiții deosebite să fie de 25% din salariul minim, și nu din salariul în plată al fiecărui angajat! O dublă tăiere!

Ceea ce înseamnă o scădere a veniturilor de aproape 50% pentru personalul de la ATI, de 20-40% pentru alți angajați din sistemul sanitar, dar și de aproximativ 20% pentru angajații din Învățământ.

Și alte categorii de bugetari precum pompierii, polițiștii, jandarmii, militarii vor fi afectate. Nu numai că Guvernul nu a respectat Legea 153/2017 și nu a mărit veniturile, dar acum le și taie!

Culmea ironiei, motivul invocat este că între diverse categorii există discrepanțe, dar acestea au fost posibile tocmai din cauza neaplicării Legii salarizării unitare, care a fost înghețată de către Guvern! În vârf de pandemie, Guvernul a catadicsit să taie veniturile cadrelor medicale implicate în combaterea ei!", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Au tăiat fără milă veniturile medicilor și profesorilor! Austeritatea s-a instalat! Raluca Turcan și Florin Cîțu nu s-au...

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 15 aprilie 2021

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea sporuri memorandum
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close