Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea: 'M-a surprins cazul Sorinei Pintea, însă nu mă sperie. Voi urmări ancheta'

Gabriela Firea: 'M-a surprins cazul Sorinei Pintea, însă nu mă sperie. Voi urmări ancheta'

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, la Antena 3, că nu o sperie cazul Sorinei Pintea, arestată preventiv pentru 30 de zile într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, la scurt timp după ce și-a anunțat candidatura la Primăria municipiului Baia Mare.

Gabriela Firea: 'M-a surprins cazul Sorinei Pintea, însă nu mă sperie. Voi urmări ancheta'
01 Mar 2020   •   13:30

Gabriela Firea a spus că a constatat cu tristețe că există politicieni care încearcă să câștige capital electoral de pe urma acestui scandal.

”Am fost si eu surprinsa cand am vazut stirile. Nu mă așteptam. Este normal ca în această perioadă instituțiile statului să își spună ultimul cuvânt. Nu cred că e cazul ca noi, toți ceilalți, să tragem concluzii pripite. La nivel uman îm pare rău de orice se află într-o astfel de situație. (...) Îmi pare rău că unii dintre politicieni au încercat să câștige capital electoral de pe urma acestui moment critic, uitând faptul că și ei au avut în partidul lor astfel de momente. Nu cred că noi vreodată ne-am năpustit asupra lor să îi facem vinovați pe toți”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Întrebată dacă a speriat-o această arestare, în condițiile în care ea s-a produs la scurt timp după ce fostul ministru al Sănătății și-a anunțat candidatura la primăria municipiului Baia Mare, Gabriela Firea a răspuns că ”oricine își poate pune un semn de întrebare”.

„Nu neaparat mă sperie această arestare, dar oricine își poate pune o întrebare, nu știm în ce bază s-a făcut această arestare. Oricine își poate pune întrebarea dacă nu se plătesc anumite polițe”, a adăugat primarul general.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost reținută, sâmbătă dimineața, de procurorii anticorupție, ea fiind suspectată că a luat mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică.

Ulterior, Tribunalul București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close