Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, mesaj pentru Liviu Dragnea: Să vina el personal să explice de ce vrea haos în Capitală

Gabriela Firea, mesaj pentru Liviu Dragnea: Să vina el personal să explice de ce vrea haos în Capitală

Gabriela Firea, mesaj pentru Liviu Dragnea: Să vina el personal să explice de ce vrea haos în Capitală
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Feb 2019   •   10:24

Gabriela Firea a scris luni, pe pagina sa de Facebook, că îl invită pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la o dezbatere pe tema bugetului, afirmând că acesta a tăiat 180 de milioane de euro din bugetul Primăriei Capitalei. 

"Îl invit pe Dl Dragnea la o dezbatere publică, cu cifrele şi dovezile pe faţă, la orice televiziune doreşte, oricât de prietenoasă cu el. Să vadă o ţară întreagă cine minte şi cine spune adevărul. A tăiat aproape 25% din bugetul Primăriei Capitalei (180 milioane de euro) şi spune senin că bucureştenii nu vor fi afectaţi, pentru că a suplimentat repartiţia de bani la sectoare. O mare manipulare! 
(...) Să nu se mai ascundă după Olguţa, Codrin şi Doiniţa! Să vina el personal să explice de ce vrea haos în Capitală!", se arată în postare. 

Firea mai susţine că Liviu Dragnea "se face că nu ştie" că Primăria Capitalei şi cele şase primării de sector au prin lege atribuţii diferite şi, deci, facturi de plătit diferite. Ea afirmă că Primăria Capitalei plăteşte pentru toţi locuitorii din Bucureşti subvenţia şi investiţiile pentru transportul public în comun, subvenţia şi investiţiile pentru termoficarea distrusă în 30 de ani de subfinanţare, dotările şi funcţionarea celor 20 de mari spitale, iluminatul public, consolidarea blocurilor cu bulină roşie, marile lucrări de infrastructură sau cele 15 teatre. 

"Ceea ce face acum Dl Dragnea prin Legea Bugetului este falimentul Capitalei României dintr-un singur motiv: să se răzbune pe mine, pentru că am avut curajul să-i spun că izolează ţara şi distruge echipa politică. Dovedeşte că îi urăşte pe bucureşteni, pentru că ei vor avea cu 25% mai puţine servicii publice, dacă Bugetul va fi votat în forma actuală de Parlament. Le garantez locuitorilor din Bucureşti, cu sau fără buletin de Capitală, că voi lupta cu această monstruozitate de buget, şi ne vom adresa tuturor forurilor interne şi externe. Funcţionarii şi demnitarii care pun în practică tot ceea ce comandă Dl Dragnea să se gândească de două ori, pentru că vor răspunde personal, posibil chiar şi pentru abuz în serviciu. Dumnealui va fugi de răspundere, cum a făcut şi în cazul OUG 13 pusă la cale de el: când a văzut că reacţiile sunt negative, a dat vina pe cei mici. Ca un adevărat bărbat de stat!", a adăugat Firea. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat în urmă cu o zi că bugetul Capitalei nu a fost redus, ci dimpotrivă, explicând că toţi banii rămân pentru bucureşteni, doar că Primăria Capitalei şi primăriile de sector trebuie să decidă cum vor să împartă bugetul. 

"Bugetul Bucureştiului nu s-a diminuat - dimpotrivă, s-a mărit. Tot impozitul pe venitul local rămâne la nivelul Bucureştiului. Primarii de sectoare au solicitat o întâlnire cu ministrul de Finanţe, care le-a spus că toţi banii sunt pentru bucureşteni, dar hotărâţi-vă, primarii de sector şi primarul Capitalei, cum vreţi să se repartizeze între sectoare şi Primăria Capitalei. Nimeni din Guvern sau Parlament nu a spus 'acel procent merge la sectoare, acel procent merge la Primăria Capitalei'. A fost decizia lor, pe care noi o respectăm. Eu cred că e bine să înceteze minciunile astea. Nu vor înceta minciunile, atunci n-o să mai las nicio minciună netaxată, să nu fie explicate lucrurile, ca oamenii să se poată convinge", a declarat Dragnea, duminică, într-o conferinţă de presă. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Dragnea mesaj Facebook explicatii buget
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close