Antena 3 Politică Gabriela Firea, despre compensaţiile la energie şi gaze : "Este de un cinism grotesc măsura guvernului”

Gabriela Firea, despre compensaţiile la energie şi gaze : "Este de un cinism grotesc măsura guvernului”

de Claudia Popovici    |    16 Sep 2021   •   16:52
Gabriela Firea, despre compensaţiile la energie şi gaze : "Este de un cinism grotesc măsura guvernului”
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandra Pandrea

Gabriela Firea, senator PSD, a apreciat compensațiile anunțate de guvern la scumpirile masive ale energiei ca fiind de un "cinism grotesc", subliniind că soluția propusă de social democrați ar fi mult mai adecvată.

Gabriela Firea a precizat că o măsură adecvată ar fi cea propusă de PSD privind plafonare temporară a prețurilor simultan cu acordarea de compensații adecvate atât populației, cât și firmelor care au dificultăți în plata facturilor. 

„Compensațiile anunțate de guvern la scumpirile masive ale energiei sunt praf în ochii românilor! În schimb, furnizorii nu doar că rămân cu profiturile uriașe, ci și le pot umfla în continuare, întrucât nu au restricții în majorarea prețurilor.

Soluția adecvată este cea propusă de PSD privind plafonare temporară a prețurilor simultan cu acordarea de compensații adecvate atât populației, cât și firmelor care au dificultăți în plata facturilor", a spus Gabriela Firea pe pagina sa de socializare

„Este de un cinism grotesc măsura guvernului”

„Este de un cinism grotesc măsura guvernului pentru că se compensează doar o foarte mică parte din creșterile de preț, care - în condițiile scumpirilor continue - va deveni absolut irelevantă.

La o factură în care scumpirea înseamnă 100 de lei în plus, compensația e de cel mult 18 lei.

E ridicol, pentru că rămâne o majorare de 82 de lei (82%) a facturii. E ca atunci când un tâlhar te jefuiește de 100 de lei și după ce l-a prins poliția, îi dă drumul să plece cu tot jaful, iar polițistul îți compensează 18 lei din pagubă.

Am discutat acest subiect extrem de grav cu parlamentarii, aleșii locali şi președinții organizațiilor PSD din București", a mai precizat Gabriela Firea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close