Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, reacție în scandalul steagului Ungariei Mari: ”Politica, în special dacă poate scinda popoarele între ele, nu are ce căuta în sport”

Gabriela Firea, reacție în scandalul steagului Ungariei Mari: ”Politica, în special dacă poate scinda popoarele între ele, nu are ce căuta în sport”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a reacționat în scandalul steagului Ungariei Mari la meciurile internaționale de fotbal.

Gabriela Firea, reacție în scandalul steagului Ungariei Mari: ”Politica, în special dacă poate scinda popoarele între ele, nu are ce căuta în sport”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    22 Mar 2023   •   13:10

”Salut decizia UEFA de a respinge solicitarea Federației Maghiare de Fotbal ca la meciuri să apară steagul Ungariei Mari.

E de apreciat și reacția rapidă a Federației Române de Fotbal, membră a UEFA, care se împotrivește total afișării unor simboluri care pot duce la violențe pe stadioane.

Steagul Ungariei Mari, care include o parte a României, este un simbol revizionist și nu are ce căuta pe stadioane, la meciurile organizate la nivel European. Este doar un potențial motiv de incitare la ură și violență.

Politica, în special dacă poate scinda popoarele între ele, nu are ce căuta în sport.

Citește și: FRF: ”UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară la meciurile internaționale”

În fotbal, ca în toate celelalte competiții, e nevoie de fairplay, adică respect față de adversar și de țara din care el provine”, a transmis Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

? Salut decizia UEFA de a respinge solicitarea Federației Maghiare de Fotbal ca la meciuri să apară steagul Ungariei...

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 22 martie 2023

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea UEFA FRF
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close