Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea trage un semnal de alarmă: „Nu cred că preşedintele ar lăsa ţara într-o situaţie ca guvernul să nu mai facă ședințe”

Gabriela Firea trage un semnal de alarmă: „Nu cred că preşedintele ar lăsa ţara într-o situaţie ca guvernul să nu mai facă ședințe”

Gabriela Firea trage un semnal de alarmă: „Nu cred că preşedintele ar lăsa ţara într-o situaţie ca guvernul să nu mai facă ședințe”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
31 Aug 2019   •   12:45

 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, consideră că Executivul aflat în prezent la Palatul Victoria este unul legal, pentru că a fost votat de o majoritate parlamentară în urma unor alegeri pe care PSD şi ALDE le-au câştigat, ea precizând că, dacă în sesiunea parlamentară care va începe nu se va mai coagula o majoritate, ”se poate funcţiona cu un guvern de criză, ceea ce însă nu este de dorit”.

„Guvernul poate fi demis dacă premierul îşi scrie demisia sau dacă o moţiune de cenzură trece prin Parlament. Câtă vreme nu suntem în cele două situaţii, Guvernul este legal la Palatul Victoria pentru că a fost votat de o majoritate parlamentară în urma unor alegeri parlamentare pe care PSD şi ALDE le-au câştigat. Practic, nu avem acum altceva de făcut decât să aşteptăm paşii democratici care vor urma în zilele următoare, deoarece începe şi sesiunea parlamentară”, a afirmat Gabriela Firea, înainte de CExN al PSD. 

Gabriela Firea este de părere că, dacă nu se întruneşte o majoritate în noua sesiune parlamentară, "se poate funcţiona cu un guvern de criză, ceea ce însă nu este de dorit pentru că ar avea atribuţii limitate şi ţara nu trebuie să fie aruncată într-o criză de dragul câştigării punctelor în campania electorală prezidenţială". 

„Suntem cu toţii îngrijoraţi şi ar fi ilar să abordăm un optimism şi să spunem că nu se întâmplă nimic. Mi-aş dori ca cei care iau decizii importante preşedintele, premierul, parlamentarii, cei care participă la negocieri să se gândească la cetăţeni. Ce ar însemna o ţară intrată în criză, într-o sincopă executivă, Doamne fereşte de o catastrofă, de un moment neplăcut în care instituţiile trebuie să funcţioneze la maximum. Nu cred că preşedintele ar lăsa ţara într-o situaţie ca guvernul să nu mai poate face şedinţe, ministerele să nu mai poată funcţiona”, a mai spus Gabriela Firea.

Citește Și Gabriela Firea, despre alianța ALDE-Pro România: „Eu îl stimez pe Călin Popescu Tăriceanu”

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea CEx PSD guvern
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close