Antena 3 CNN Politică Garanţiile lui Băsescu către minorităţi: Aceeaşi reprezentare în viitorul parlament unicameral

Garanţiile lui Băsescu către minorităţi: Aceeaşi reprezentare în viitorul parlament unicameral

Garanţiile lui Băsescu către minorităţi: Aceeaşi reprezentare în viitorul parlament unicameral
Sursa foto: Traian Bãsescu
16 Dec 2009   •   15:13

Grupul parlamentarilor minorităţilor naţionale a primit miercuri, garanţii din partea preşedintelui Traian Băsescu că reprezentarea lor nu va fi afectată de trecerea la Parlamentul unicameral. Reprezentanţii celor 18 minorităţi naţionale din Camera Deputaţilor, altele decât cea maghiară, au mai obţinut asigurări că preşedintele se va implica pentru a susţine transpunerea în realitate a unui alt obiectiv: crearea unei Autorităţi pentru Probelemle Minorităţilor, care să fie pusă sub control parlamentar, a anunţat liderul acestora, Varujan Pambuccian.

?Am discutat şi despre lucruri care privesc direct grupul nostru parlamentar,. În condiţiile validării referendumului privind parlamentul unicameral, am abordat şi mecanismul nostru de reporezentare în parlamentul redus. Preşedintele a dat toate garanţiile că această reprezentare va fi menţinută la nivelul actual. A doua problemă a privit construirea unei Autorităţi pentru Problemele Minorităţilor, pe care să o punem sub control parlamentar. Am cerut şi am primit sprijin din partea preşedintelui? a arătat Pambuccian.

Deputatul a respins existenţa unui târg pe principiul cererii şi ofertei în schimbul acordării susţinerii lor pentru viitorul guvern. El a precizat că nu a dorit niciodată să fie ministru deşi i s-a propus acest lucru în cinci rânduri.

"Grupul nostru nu a privit niciodată negocierea unei formule de guvern ca un soi de târg de genul îmi dai sau îţi dau. Nu vreau să fiu ministru. Eu, personal, am refuzat de cinci ori un post de ministru. E clar, e limpede, e simplu de tot", a susţinut Pambuccian.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close