Gavril Mîrza, senator PSD: La 1 februarie parlamentarii USL vor intra în grevă parlamentară

de A.M.P    |    26 Ian 2012   •   14:33
Gavril Mîrza, senator PSD: La 1 februarie parlamentarii USL vor intra în grevă parlamentară Foto: Mediafax

Senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza a declarat, joi, că parlamentarii USL vor intra din 1 februarie în grevă parlamentară, dar nu a exclus nici demisia în bloc a senatorilor opoziţiei astfel încât Senatul să-şi suspende activitatea şi să fie provocate alegeri anticipate, informează Mediafax.
   
Mîrza a spus, într-o conferinţă de presă, că de la 1 februarie parlamentarii USL intră în grevă, ceea ce presupune că nici nu vor fi plătiţi, iar în perioada următoare vor stabili strategii care să conducă la declanşarea de alegeri parlamentare anticipate.
   
El a spus că una dintre căile de a ajunge la alegeri anticipate este suspendarea activităţii Parlamentului.
   
Potrivit parlamentarului social-democrat, după demisia lui Iulian Urban din PDL, raportul putere-opoziţie în Senat este la egalitate şi crede că, dacă vor mai demisiona şi alţi senatori ai puterii, atunci, prin demisia din Senat a majorităţii senatorilor, activitatea acestei Camere a Parlamentului va fi suspendată.
   
Senatorul Gavril Mîrza a spus că este nevoie de alegeri anticipate întrucât în prezent "există o putere, fără putere" şi totul în ţară este la voia întâmplării.
   
El a mai declarat că discursul de miercuri al preşedintelui Traian Băsescu a fost "mai prăpăstios" decât discursul lui Nicolae Ceauşescu înainte de a fugi cu elicopterul.

x close