Antena 3 CNN Politică Geoană acuză PDL şi UDMR de blat electoral pentru Primăria Cluj Napoca

Geoană acuză PDL şi UDMR de blat electoral pentru Primăria Cluj Napoca

Geoană acuză PDL şi UDMR de blat electoral pentru Primăria Cluj Napoca
Sursa foto: mircea geoana
05 Feb 2009   •   01:38

Preşedintele PSD Mircea Geoană acuză un blat electoral între PDL şi UDMR pentru a ocupa Primăria Cluj-Napoca. El consideră că acesta este demonstrat de faptul că UDMR nu-şi pune candidat, iar PDL, în schimb, îi menţine pe maghiari în funcţiile din instituţiile descentralizate. ?Este jignitor pentru români şi maghiari ca cineva să încerce să manipuleze votul democratic prin neprezentarea unui candidat din partea UDMR?, a spus Geoană, la lansarea candidatul PSD Teodor Pop Puşcaş. Preşedintele PSD a acuzat guvernul de ?şmecherie? pentru fixarea datei alegerilor pe 15 februarie, fapt ce-l avantajează pe candidatul PDL, actualul prima interimar Sorin Apostu.
El a mai arătat că mandatul de primar "nu se lasă moştenire de la Boc la nu ştiu ce primar".
Liderul PSD consideră că blatul dintre cele două formaţiuni este jignitor atât la adresa românilor, cât şi la adresa maghiarilor.
Preşedintele PSD a mai că anul în curs va însemna o mulţime de schimbări pe scena politică, iar aceste schimbări vor începe cu rezultatul alegerilor pentru Primăria Cluj-Napoca. Geoană nu s-a ferit să îşi prezinte candidatul Teodor Pop-Puşcaş ca fiind un Barack Obama autohton. El consideră că, deşi pleacă cu a doua şansă, acesta va demonstra că poate câştiga: "Da, putem, aici la Cluj", a parafrazat preşedintele senatului sloganul actualului preşedinte al SUA.
La lansare au mai participat Cristian Diaconescu, Nicolae Nemirschi, dar şi Marian Vanghelie. Prezenţa acestuia din urmă nu a fost pe placul grupului de la Cluj. Vasile Dâncu şi Ioan Rus au preferat să nu urce pe scenă alături de invitaţii de la Bucureşti tocmai din cauza primarului sectorului 5 din Capitală, cu care sunt în conflict de câţiva ani.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close