Antena 3 CNN Politică Geoană ameninţă cu sesizarea CCR cu privire la promulgarea Legii Educaţiei

Geoană ameninţă cu sesizarea CCR cu privire la promulgarea Legii Educaţiei

Geoană ameninţă cu sesizarea CCR cu privire la promulgarea Legii Educaţiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Ian 2011   •   15:37

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană a făcut un apel la şeful statului să nu promulge Legea Educaţiei. În caz contrar, va sesiza din nou Curtea Constituţională. Anunţul vine la scurt timp după ce judecătorii CCR au stabilit că actul normativ pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament este unul constituţional.

Mircea Geoană susţine că decizia Curţii de a respinge sesizarea de neconstituţionalitate privind această Lege este una bizară. Potrivit preşedintelui Senatului, un principiu fundamental de drept arată că o procedură declarată neconstituţională nu poate genera acte constituţionale.

Geoană a mai precizat că va face mai multe comentarii pe această temă după ce Curtea Constituţională va publica motivarea deciziei.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, marţi, că Legea Educaţiei este în concordanţă cu legea fundamentală a statului. Decizia a fost luată cu şapte voturi "pentru" şi două "împotrivă". Hotărârea este definitivă, astfel că Legea urmează să fie trimisă preşedintelui Traian Băsescu spre promulgare, urmând să intre în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Mircea Geoană, despre decizia CCR




×
Subiecte în articol: Mircea Geoană promulgare CCR
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close