Antena 3 CNN Politică Geoană: Anunţul privind auditul, precipitare de început de mandat a unui preşedinte foarte tânăr

Geoană: Anunţul privind auditul, precipitare de început de mandat a unui preşedinte foarte tânăr

Geoană: Anunţul privind auditul, precipitare de început de mandat a unui preşedinte foarte tânăr
Sursa foto: mircea geoana
04 Mar 2010   •   08:05

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a declarat că pune anunţul despre auditul în partid legat de datoriile din campania pentru Prezidenţiale pe seama precipitării de început de mandat a unui preşedinte foarte tânăr, menţionând că sumele pot fi "rostogolite" o perioadă.

"Nu preşedintele partidului gestionează fondurile de campanie. Nu este campania lui Geoană, este campania PSD pentru candidatul său la Preşedinţie", a spus Geoană, întrebat despre informaţiile privind datoriile apărute în urma campaniei din toamna anului 2009.

El a spus că s-a depus un raport financiar "în bună regulă după campania pentru Preşedinţie".

"Sunt restanţe după fiecare campanie", a spus Geoană la Realitatea TV, menţionând că pot fi datorii ce pot fi onorate şi care, eventual, pot fi "rostogolite o perioadă", transmite Mediafax.

Întrebat cât de mari sunt aceste restanţe, Geoană a spus că nu ştie, menţionând că Viorel Hrebenciuc, cel care a condus campania, ori secretarul general sau trezorierul sunt cei care cunosc aceste detalii mai bine.

"Şi eu am preluat în 2005 o gaură mai mare decât ceea ce se vorbeşte acuma (2 milioane de euro, n.r.) dar am considerat că în clipa respectivă nu mă apuc să dau în spate, către domnul Năstase. După patru ani de guvernare singuri aş fi putut să spun, dacă ieşeam public, ŤDomne, ce mi-ai lăsat mie o gaură atât de mare în partid?ť", a spus Geoană, menţionând că dacă a făcut reproşuri, nu a fost în mod public.

Întrebat cum comentează faptul că a fost făcut un anunţ privind angajarea unei firme care să auditeze finanţele partidului şi că s-a lăsat să se scurgă informaţia în presă, inclusiv în legătură cu suma de două milioane de euro, Geoană a răspuns: "O pun pe teama unei anumite precipitări la început de mandat a unui preşedinte foarte tânăr, nu este o chestiune care să mă preocupe sau să nepreocuope. Este o chestiune gestionabilă şi sunt convins că se vor găsi răspunsurile cele mai bune".

El a spus că este vorba despre cheltuieli pe care partidul le va onora, menţionând că formaţiunea primeşte subvenţii, ca orice partid parlamentar.

Ziarul "Jurnalul Naţional" a relatat că preşedintele PSD, Victor Ponta, a cerut realizarea unui control financiar la cheltuielile predecesorului său, Mircea Geoană, din ultimii cinci ani, întrucât partidul nu are nici un leu în conturi, dar a acumulat datorii enorme. După alegerile prezidenţiale, în cadrul BPN al PSD s-a discutat despre o datorie de aproximativ 2 milioane de euro rămasă din campania lui Mircea Geoană, însă Victor Ponta a constatat că gaura din bugetul PSD este mult mai mare şi nu a fost produsă doar de campania pentru prezidenţiale, ci pe tot parcursul celor cinci ani de mandat ai predecesorului său.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close