Antena 3 CNN Politică Geoană: Capul cui cerem dacă Bruxelles-ul nu ridică monitorizarea pe Justiţie?

Geoană: Capul cui cerem dacă Bruxelles-ul nu ridică monitorizarea pe Justiţie?

Geoană: Capul cui cerem dacă Bruxelles-ul nu ridică monitorizarea pe Justiţie?
Sursa foto: Stirea Zilei
05 Mar 2009   •   20:51

Foamea de bani a guvernului pare fără limite, sindicatele sunt din ce în ce mai nemulţumite, iar preşedintele jucător testează rolul de recuperator în numele băncilor. Şi cu vecinii se pare că ne jucăm destul de urât, pentru că Ucraina se pregăteşte de represalii după demisia ministrului de externe, în care spionul Floricel pare să fi fost un biet pion.

Cea mai şocantă declaraţie a zilei vine însă de la preşedintele Senatului care a declarat că partenerii săi de guvernare l-au minţit în faţă şi oficial. Mircea Geoană s-a declarat neplăcut surprins după ce-a aflat că România a trimis totuşi o delegaţie la FMI, deşi atunci când a întrebat i s-a răspuns, oficial, că nu e adevărat. Constituţia n-a meritat o dezbatere, codurile penale şi civile nu merită o dezbatere, dacă nici un posibil acord cu FMI nu merită o dezbatere publică şi serioasă, atunci ar trebui să realizăm că trăim în ţara lui "Se execută, nu se discută!"

Acesta, dar şi alte subiecte au fost dezbătute pe larg de către Mircea Geoană şi Cristian Pârvulescu, în cadrul ediţiei de joi a emisiunii Ştirea Zilei, moderată de Gabriela Vrânceanu Firea.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, susţine că a aflat de la Washington de vizita delegaţiei României la FMI. Acesta s-a declarat îngrijorat de "secretomania" care pare să îşi facă loc în rândul oficialilor.

"De trei săptămâni solicit o discuţie serioasă despre Fondul Monetar Internaţional", a afirmat liderul PSD.

Măsurile de combatere a crizei economice ar trebui să fie unele interne, este de părere Mircea Geoană: "Ne putem trezi cu răspunsul altora la criza noastră, în absenţa unui răspuns românesc la criză. Mă simt profund jignit".

Îngrijorarea afişată de preşedintele Senatului este, de altfel, susţinută şi de către Cristian Pârvulescu. Potrivit acestuia, "o criză economică cum este cea actuală poate duce la orice".

Referitor la monitorizarea României în domeniul Justiţiei, Mircea Geoană consideră că ridicarea acesteia reprezintă o prioritate, însă se întreabă: "Capul cui cerem dacă Bruxelles-ul nu ridică monitorizarea?".

Cât priveşte viitoarele alegeri - atât cele pentru Parlamentul European, cât şi cele prezidenţiale - liderul PSD consideră că factorul electoral va afecta anul 2009. Cu toate acestea, Mircea Geoană este de părere că vom avea parte de o campanie "mai cumpătată" anul acesta.

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro


×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close