Antena 3 Politică Geoană: Cred că România intra în Schengen în 2011

Geoană: Cred că România intra în Schengen în 2011

25 Feb 2011   •   23:40
Geoană: Cred că România intra în Schengen în 2011
Sursa foto: Foto: Intact Images

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, în cadrul emisiunii "Vorbe Grele", că în ciuda dificultăţilor întâmpinate în ultima  în contextul aderării României la spaţiul Schengen, acest lucru va putea fi realizat pe parcursul anului 2011.

 
Geoană prezintă astfel câteva idei pe care Germania le are viz-a-viz de prezenţa unor state în Schengen: "să-i primim, şi în condiţiile în care nu îşi fac treaba, să-i dăm afară.
 
Franţa şi Germania au cerut oficial amânarea intrării României în Spaţiul Schengen în decembrie 2010. Într-o scrisoare către Comisia Europeană, citată de RFI, oficialii de la Paris şi Berlin spun că România se confruntă, în continuare, cu probleme în ceea ce priveşte securitatea, justiţia, corupţia şi criminalitatea organizată.
 
Ulterior, raportul UE de monitorizare pe justiţie, prezentat pe 18 februarie 2011, s-au arătat progresele făcute de România în privinţa corupţiei şi activităţii DNA. Documentul notează că România, răspunzând recomandărilor Bruxelles-ului, a pregătit o serie de amendamente la legislaţia privind achiziţiile publice, dar impactul concret al acestor dispoziţii "rămâne de demonstrat în practică".
 
"România a pregătit o serie de amendamente legislative la legislaţia privind achiziţiile publice ca răspuns la recomandările Comisiei în acest domeniu"
 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close