Antena 3 CNN Politică Geoană, criticat de Iliescu pentru cheltuielile PSD: Nu prea se sfătuia, nici măcar când a fost la Timişoara

Geoană, criticat de Iliescu pentru cheltuielile PSD: Nu prea se sfătuia, nici măcar când a fost la Timişoara

Geoană, criticat de Iliescu pentru cheltuielile PSD: Nu prea se sfătuia, nici măcar când a fost la Timişoara
Sursa foto: Ion Iliescu
19 Apr 2010   •   12:28

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu l-a criticat luni pe fostul preşedinte de partid, Mircea Geoană pentru modul în care lua deciziile legate de cheltuielile formaţiunii. Iliescu i-a imputat lui Geoană că nu prea se sfătuia, nici în privinţa cheltuielilor care au dus la actualele datorii ale partidului, nici în privinţa plecării la Timişoara, în campania electorală prezidenţială.

"Nu am avut asemenea discuţii. El nu prea se sfătuia. Nici măcar când a fost la Timişoara nu se sfătuia, dar astea sunt alte treburi" a declarat Iliescu, întrebat dacă a discutat cu Geoană aceste probleme.
În ceee ce riveşte referirile trezorierului Aristide Roibu cu privire la datoriile istorice ale PSD, Iliescu a precizat că el nu îşi aduce aminte ca partidul să fi rămas cu restanţe foarte mari în urma campaniilor la care a participat el.
"Eu nu-mi amintesc să fi avut datorii foarte mari după ce am terminat eu campaniile pe care le-am avut. Dar nu vreau să fac aprecieri, pentru că nu am studiat problema. Nu ştiu să fi avut asemenea datorii, când am intrat în opoziţie, spre exemplu, în 1997. Atunci sufla vântul prin sediile PSD. A apărut şi ruptura cu ApR. Nu a fost uşor, dar nu-mi amintesc să fi avut sau să fi apăsat datoriile atât de mult asupra noastră", a susţinut liescu.
El a subliniat că datoriile actuale ale PSD, de două milioane de euro, nu este una mică, având în vedere statutul de opoziţie al partidului.
"Nu e o sumă mică şi pentru un partid din opoziţie nu e simplu să găseşti soluţii. Aşa că e firească preocuparea de a asigura rigoare în cheltuirea fondurilor. În primul rând, asigurare de fonduri, să nu depăşeşti cheltuielile. E o chestiune de gospodărire şi la nivel familial cât şi la nivel comunitar", a explicat preşedintele de onoare al PSD.
Trezorierul PSD, Aristide Roibu, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că situaţia financiară a partidului este "puţin mai proastă decât altădată", el precizând că în acest moment se lucrează la bilanţul contabil, care va fi gata săptămâna viitoare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Iliescu datorii PSD Timisoara Campanie
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close