Antena 3 CNN Politică Geoană: "Cu puţin noroc de la Dumnezeu şi de la români voi fi viitorul preşedinte al României"

Geoană: "Cu puţin noroc de la Dumnezeu şi de la români voi fi viitorul preşedinte al României"

Geoană: "Cu puţin noroc de la Dumnezeu şi de la români voi fi viitorul preşedinte al României"
Sursa foto: Mircea Geoanã
02 Apr 2009   •   16:47

Liderul PSD, Mircea Geoană şi-a a anunţat joi intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din toamnă. Potrivit unor surse social-democrate, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional de astăzi mai mulţi lideri din teritoriu i-au solicitat preşedintelui de partid să-şi aroge candidatura din partea partidului pentru prezidenţiale. Cex-ul PSD a adoptat în unanimitate o recomandare potrivit căreia preşedintele partidului ar trebui să fie şi candidatul pentru alegerile prezidenţiale, a arătat Geoană.

Recomandarea CExN: Preşedintele PSD, candidatul partidului pentru prezidenţiale

CExN al PSD a decis organizarea, înaintea de debutul campaniei electorale pentru europarlamentare, convocarea unui Consiliu Naţional menit să pregătească un congres pentru desemnarea candidatului partidului la prezidenţiale, a declarat liderul Mircea Geoană.

?Există o recomandare adoptată în unanimitate de către Comitetul Executiv ca preşedintele partidului să candideze pentru alegerile prezidenţiale? a afirmat preşedintele PSD. Geoană a spus că a primit propunerea cu "extrem de multă plăcere", că se pregăteşte să candideze şi că este convins că va reuşi.

"Cred că decizia de azi, unanimitatea cu care CEx s-a pronunţat, clarifică lucrurile la PSD. Mă pregătesc să candidez şi sunt convins că, cu şanse bune şi cu multă muncă şi cu puţin noroc de la Dumneazeu şi de la români, voi fi viitorul preşedinte al României", a declarat liderul PSD.

Şefii organizaţiilor PSD Dâmboviţa, Buzău, Cluj şi Vrancea au fost cei care i-au solicitat lui Geoană în şedinţa CExN, să-şi anunţe candidatura la Preşedinţie chiar în această zi, ne-au precizat surse social-democrate particpante la întrunire. Propunerea a venit din partea liderului dîmboviţean, Ioan Stan, şi a fost susţinută şi de organizaţia de Buzău, Vrancea şi Cluj. Propunerea lui Stan a fost votată în unanimitate de către membrii CexN.

Geoană a evitat să comenteze eventualele consecinţe negative care ar putea apărea pentru poziţia sa de lider de partid în cazul în care ar pierde cursa pentru Cotroceni. ? Problema este că voi câştiga şi trebuie să vedem pe cine punem la partid. Cu puţin noroc de la D-zeu şi de la români sper să devin preşedintele României? a mai spus liderul PSD.

Vanghelie: Pe Geoană îl va aştepta soarta să stea 10 ani la Cotroceni

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie a exclus, la rândul său, condiţionarea de către partid a candidaturii lui Geoană pentru Cotroceni de câştigarea scaunului prezidenţial.

?Nu, nu condiţionăm nici o candidatură. Domnul Geoană este condiţionat să câştige, să-l bată pe Traian Băsescu foarte bine. Îl va aştepta soarta să stea 10 ani la Cotroceni? a afirmat Vanghelie.

El a negat existenţa altor colegi de partid dornici să candideze pentru funcţie de preşedinte de stat.
?Nu mai este un alt social democrat candidat la prezidenţiale. Eu am vorbit cu prietenul meu Mazăre şi mi-a spus că sunt tot felul de glume care se lansează şi că lui îi fac plăcere? a comentata Vanghelie pe marginea unor speculaţii de presă care îl dădeau pe liderul constănţean ca posbil contracandidat al lui Geoană pentru Cotroceni.

"Ne-am grăbit să-l desemnăm pe Mircea Geoană candidat la Preşedinţie pentru a le arăta românilor o alternativă la o viaţă mai bună, pentru a le arăta românilor o viaţă fără Băsescu şi pot să vă asigur că Mircea Geoană îl va bate pe Băsescu", a mai explicat Vanghelie.

Congresul pentru alegerile interne, numai după alegerile pentru Cotroceni

Geoană a arătat că viitorul congres care va fi organizat nu va pune în discuţie şi necesitatea organizării unor alegeri interne în PSD. ?Va fi congres care va avea ca temă confirmarea candidatului nostru la prezidenţiale şi modificarea statutului partidului? a explicat Geoană.

Totuşi, astăzi în şedinţa CExN, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a ridicat problema necesităţii alegerii cât mai rapide a unui secretar general al partidului, eventual la viitorul Congres pentru desemnarea candidatului, ne-au declarat sursele citate. Cu toate că acest post este vacant de ceva vreme după demisia lui Titus Corlăţean, PSD a decis ca la Congresul de după europralamentare să fie desemnat numai candidatul prezidenţial şisă fie supus votului doar noul statut al partidului. Neoficial, atribuţiile de secretar general sunt exercitate în prezent de un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, deputatul Valeriu Zgonea.

?Congresul pentru alegerile interne se va face după alegerile prezidenţiale? a precizat la rândul său, Marian Vanghelie, liderul PSD Bucureşti.

Marian Oprişan, recompensat cu un loc în BPN

Până atunci, în CExN-ul PSD s-a decis să recompenseze pe cel mai performant lider de filială şi cei mai buni primari de oraş şi de comună prin intrarea acestora ca membri în Biroul Permanent Naţional al partidului. Printre performerii electorali se găseşte şi preşedintele PSD de Vrancea, Marian Oprişan.

"Am decis azi să completăm Biroul Permanent Naţional prin reprezentanţii care au făcut cele mai bune scoruri la alegerile parlamentare(..) Conform statutului, începând de luni, Marian Oprişan, care a făcut cel mai bun scor, ni se va alătura în Biroul Permanent, ca şi primarul cu cel mai bun scor, din familia pesedistă, de oraş, respectiv de comună. Vom avea deci trei noi colegi care ni se vor alătura în echipa de conducere centrală  a partidului şi cred că este un gest de recunoaştere a preformanţei electorale şi a reprezentativităţii structurilor locale de către conducerea centrală a partidului", a declarat Mircea Geoană.



Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close