Antena 3 CNN Politică Geoană dă semnalul luptei în PSD: Ponta pierde Comisia de statut, în favoarea lui Dragnea

Geoană dă semnalul luptei în PSD: Ponta pierde Comisia de statut, în favoarea lui Dragnea

Geoană dă semnalul luptei în PSD: Ponta pierde Comisia de statut, în favoarea lui Dragnea
Sursa foto: Victor Ponta
21 Ian 2010   •   12:00

Liderul PSD, Mircea Geoană a trecut la contraofensivă împotriva grupării Năstase-Ponta. Prima lovitură, la comisia de statut, instrument cu potenţial de risc ridicat pentru Geoană date fiind atribuţiile de modificare a regulamentului intern al partidului, schimbări care ar putea fi făcute în favoarea unei tabere sau alteia. Printr-un email intern care invocă o presupusă decizie a BPN, Geoană şi-a informat colegii de partid şi pe membrii acestei comisii că Liviu Dragnea este cel care va conduce acest for şi nu Victor Ponta. Totodată, comisia a fost extinsă la 24 de membri, prin includerea întregului Biorul Permanent al partidului, în fapt o încercare a actualului lider PSD de contracarare a eventualelor jocuri de culise în această comisie în favoarea lui Năstase. Surse social-democrate susţin că Ponta nici măcar nu era preşedinte al comisiei de statut, ci Dragnea de la bun început, asistat de Valeriu Zgonea ca secretar. În ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta, la reuniunea conducerii şi şefilor de comisii interne ale partidului care a avut loc marţi, acesta s-ar fi autopropus preşedinte al comisiei de statut, susţin sursele citate. Vicepreşedintele Victor Ponta ne-a declarat însă că nu ştie ca o asemenea decizie să fie fost adoptată sau măcar discutată la BPN-ul partidului şi pune instalarea publică a lui Dragnea la comisia de statut pe seama unei posibile noi revelaţii a lui Geoană.

Liderul PSD, Mircea Geoană şi-a informat încă de miercuri seară colegii de partid din comisia de statut că grupul de lucru din acest for a fost extins la 24 de membri şi că secretarul general al partidului, Liviu Dragnea va prelua atribuţiile de preşedinte a acestei comisii, susţin surse social-democrate. În respectivul email, Geoană invocă o decizie luată la ultimul BPN al partidului. Potrivit mesajului lui Geoană, noua comisie este formată din aproape toţi liderii partidului, Adrian Năstase, Ion Iliescu, Mircea Geoană, Ion Toma, Viorele Hrebenciuc, dar şi din unii lideri din teritoriu, care nu se află la Bucureşti.

Contactat telefonic, Victor Ponta susţine însă că la ultimul BPN nu s-a luat în discuţie nici schimbarea componenţei, nici înlocuirea sa din fruntea comisiei, ba mai mult, luni el ar fi fost mandatat de conducerea PSD să se ocupe cu centralizarea propunerilor de modificare a statutului şi coordonarea comisiei, împreună cu Dan Şova şi Florin Iordache.

?Nu s-a decis nimic luni. Probabil că miercuri seară, înainte de emailul său (al lui Mircea Geoană- n.r.) o mai fi fost un BPN de care eu nu am fost informat. Din email eu am înţeles că cei 3-4 jurişti nu mai trebuie să ia nici o decizie, trebuie doar să scrie şi să redacteze propunerile altora în sens juridic. Probabil că a fost o nouă revelaţie a domnului Geoană, care a decis brusc că nu mai sunt un bun jurist? ne-a declarat Ponta.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a infirmat că l-ar fi schimbat pe Ponta cu Dragnea de la şefia acestei comisii. Liderul social-democrat a explicat că potrivit deciziei BPN, secretarul general Liviu Dragnea se ocupă de strângerea propunerilor de modificare a Statutului, în cadrul comisiei de Statut.
"Nu am schimbat nimic. Asta e decizia BPN. Şi domnul Ponta, şi domnul Drganea şi alţi colegi fac parte din această comisie. Nu l-am schimbat pe Ponta cu Dragnea. Secretarul genberal se ocupă de aceste probleme ( de Statut, n.r.)? a susţinut Geoană.

Comisiile, componenţa şi şefia lor, inclusiv a celei pentru statut, au fost stabilite după BPN-ul de luni, susţin însă sursele citate. Astfel, marţi şi miercuri s-au structurat mai multe comisii interne: una pe ideologie condusă de Cristian Diaconescu, asistat ca secretar de Marius Lazăr, una pentru politici sociale şi economice, coordonată de Dan Nica şi Constantin Niţă, şi alte două pentru reforma statului şi reforma constituţională.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close