Antena 3 CNN Politică Geoană, de la înălţimea votului de încredere al PSD: Voi candida pentru un nou mandat la şefia partidului

Geoană, de la înălţimea votului de încredere al PSD: Voi candida pentru un nou mandat la şefia partidului

Geoană, de la înălţimea votului de încredere al PSD: Voi candida pentru un nou mandat la şefia partidului
Sursa foto: Mircea Geoanã
18 Dec 2009   •   16:28

Membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD au acordat, vineri, un vot de încredere liderului formaţiunii mircea Geoană şi au mandatat echipa de conducere cu organizarea pentru sfârşitul lunii ianuarie a Consiliului Naţional, for care este menit să pregătească Congresul partidului. Liderul social-democrat a anunţat că-şi va depune candidatura pentru un nou mandat pentru şefia partidului şi că sva prezenta, împreună cu actuala conducere, cu un nou manifest şi un nou program politic la viitorul Congres al PSD. În ceea ce priveşte modul de acţiune al partidului, Geoană a arătat că PSD va activa ca principalul partid din Opoziţie împotriva ?statului portocaliu?. Singurul care a votat împotriva acordării votului de încredere lui Geoană a fost liderul PSD de Vrancea, Marian Oprişan, unul din principalii contestatari ai acestuia.

Mircea Geoană a primit astăzi un vot de încredere din partea Comitetului Executiv al PSD reunit într-o şedinţă la sediul partidului. Votul de încredere cerut de Geoană a fost contestat înaintea şedinţei de liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, cel care i-a cerut preşedintelui partidului să-şi prezinte demisia, după pierderea alegerilor prezidenţiale. În plus, Oprişan a spus că procedura votului de încredere nu este statutară.



Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase a explicat că CExN a dat un vot de încredere lui Mircea Geoană pentru a-i oferi posibilitatea acestuia de a pregăti, în echipă, etapele următoare de analiză internă.

"Votul de încredere a fost dat pentru un demers care să ofere conducerii partidului şi în primul rând lui Mircea Geoană posibilitatea de a pregăti în echipă etapele următoare de analiză şi de decizie", a spus Năstase.

Acest lucru nu l-a împiedicat pe Geoană să-şi aroge victoria de imagine confinţită de votul CEXN. "Vreau să mulţumesc colegilor care mi-au acordat acest sprijin. Vom face o analiză pe bază de criterii analitice şi obiective. Noi în 2010 avem un congres statutar. Am precizat astăzi că îmi voi prezenta candidatura anul viitor pentru un nou mandat de preşednte. Votul de încredere de astăzi e un semn de sprijin pentru liderul partidului. Până la congres trebuie să ne consolidăm ca forţă a Opoziţiei. Suntem suficient de mari pentru a rezista clanului Băsescu", a afirmat Geoană.
Şeful PSD a precizat că parlamentarii partidului au fost mandataţi să vegheze la adoptarea legii bugetului pentru ca resursele să fie distribuite corect.
În paralel, Geoană a transmis un mesaj de încurajare către proprii aleşi locali, anunţând că PSD nu-i va lăsa pradă represaliilor şi presiunilor pe care PD-L le face deja asupra unor primari social-democraţi.
Pesediştii au mai validat astăzi prin vot şi trecerea în Opoziţie şi au mai decis ca împreună cu Pnl să consolideze majorităţile existente cu acest partid la nivelul a 30 de Consilii Judeţene.
În ceea ce priveşte votul împotrivă primit de Geoană diin partea lui Oprişan, liderul PSD a explicat că acesta ?este cunoscut în partid un coleg care are stări de spirit contradictorii", dar a subliniat că îl apreciază în continuare pentru implicarea sa şi rezultatul electoral obţinut ca lider de filială.
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a dat formal la final dreptate lui Oprişan pe tema lipsei din statut a procedurii votului de încredere, subliniind însă necesitatea ideii de unitate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close