Antena 3 CNN Politică Geoană, despre ascultatul telefoanelor: ?Dacă vorbea Geoană cu Iliescu chiar mă supăr?

Geoană, despre ascultatul telefoanelor: ?Dacă vorbea Geoană cu Iliescu chiar mă supăr?

Geoană, despre ascultatul telefoanelor: ?Dacă vorbea Geoană cu Iliescu chiar mă supăr?
Sursa foto: Mircea Geoana
21 Ian 2009   •   12:23

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat miercuri, că s-ar supăra dacă afirmaţiile şefului SIE, Claudiu Săftoiu legate de ascultarea telefoanelor sale sau ale lui Ion Iliescu ar fi adevărate. Geoană şi-a exprimat şi temerile faţă de folosirea abuzivă a noilor prevederi legale privind stocarea datelor privind convorbirile telefonice şi traficul pe internet.
"Sper că nu are dreptate domnul Săftoiu. Va daţi seama că glumesc", a spus zambind ironic Mircea Geoana.
"Depinde cine cu cine vorbea, dacă vorbea Geoană cu Iliescu sau Iliescu cu Geoană. Dacă vorbea Geoană cu Iliescu chiar mă supar", a declarat liderul PSD.
Geoană s pronunţat totodată pentru o dezbatere publică pe tema noilor prevederi legale privind stocarea datelor privind convorbirile telefonice şi traficul pe internet, subliniind că există încă o teamă că astfel de instrumente ar putea să fie folosite în mod abuziv.
"Trebuie să fim extrem de clari în democraţia românească că trebuie să întărim rolul statului în prevenirea unor acţiuni de natură teroristă sau cu risc de destabilizare statală, şi acest lucru este corect şi se întâmplă în toată lumea civilizată. Dar în acelaşi timp trebuie să fim conştienţi de faptul că în România există încă o teamă sau o suspiciune că astfel de instrumente ar putea să fie folosite pentru consolidarea unor tendinţe autoritariste în statul român", a spus Geoană.
Deşi şi-a manifestat convingerea că autorităţile statului vor folosi "cu extrem de mare prudenţă" această nouă pârghie necesară pentru îndeplinirea atribuţiilor statului de drept, preşedintele PSD crede că este nevoie de o dezbatere publică pe această temă, întrucât este una sensibilă.
"Uitaţi-vă cât de multe reacţii vin din mediul civic, din mediul neguvernamental, de la cetăţeanul obişnuit. Încă mai avem cu toţii, undeva în spatele creierului nostru, amintirea unui stat care oprima cetăţeanul şi care îl strivea în libertăţile sale fundamentale. Nu am făcut revoluţie în această ţară şi nu am petrecut 20 de ani de democratizare a acestei ţări pentru a înclina balanţa într-o altă direcţie", a mai spus Geoană.
Fostul consilier prezidenţial şi fost şef al SIE, Claudiu Saftoiu, a declarat public marţi, la Realitatea TV, că preşedintele Traian Băsescu ar şti ce vorbeau la telefon Ion Iliescu şi Mircea Geoană pentru că le asculta convorbirile şi îi povestea chiar şi lui ce vorbeau cei doi lideri politici.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close