Antena 3 CNN Politică Geoană, despre manifestul de la Iaşi: Mă întrebau oamenii de ce l-am adus pe Băsescu

Geoană, despre manifestul de la Iaşi: Mă întrebau oamenii de ce l-am adus pe Băsescu

Geoană, despre manifestul de la Iaşi: Mă întrebau oamenii de ce l-am adus pe Băsescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
24 Ian 2011   •   22:27

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a mărturisit, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, că a fost oprit de ieşeni pe stradă, luni, în timpul manifestului de Ziua Unirii, pentru a fi certat că l-a adus pe Traian Băsescu în oraş.

Social-democratului a descris atmosfera care domnea între locuitorii Iaşiului ca fiind una de sărăcie şi disperare, asemănătoare cu cea pe care românii o aveau pe vremea dictatorului Ceauşescu.

 


Preşedintele Traian Băsescu a avut dificultăţi în susţinerea discursului prilejuit de Ziua Unirii Principatelor. În momentul în care a început să se adreseze mulţimii, oamenii au început să-l huiduie, să fluiere şi să strige diverse mesaje, printre care "Jos Băsescu!", "Demisia!" sau "Hoţii!". Şeful statului şi-a continuat, însă, discursul, vorbindu-le celor prezenţi despre unitate, sacrificii şi responsabilitate.

"Cred că o sărbătoare în care trebuie să privim toţi la istorie, trebuie în primul rând respectată şi trebuie să ne fie un pilon în legătură cu care gândim, pentru viitor. Nimeni nu are secretele viitorului, dar, privind în istorie, trebuie să observăm că marile momente ale istoriei noastre sunt legate de unitate, sunt legate de responsabilitate faţă de momentul pe care înaintaşii noştri l-au valorificat", şi-a început preşedintele discursul.

Încă de la primele cuvinte rostite, şeful statului a fost huiduit de mai mulţi oameni adunaţi în Piaţa Unirii din Iaşi. Aceştia au fluierat şi au scandat "Jos Băsescu!" sau "Hoţii!" pe tot parcursul cuvântării.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close