Antena 3 CNN Politică Geoană, după suspendare: Decizia nu are temei statutar. Eu rămân membru al partidului

Geoană, după suspendare: Decizia nu are temei statutar. Eu rămân membru al partidului

Geoană, după suspendare: Decizia nu are temei statutar. Eu rămân membru al partidului
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Dec 2010   •   15:03

Preşedintele Senatului Mircea Geoană, a declarat, luni, că se consideră în continuare un membru al PSD, în ciuda deciziei BPN de supendare a sa din partid. Geoană este de părere că declaraţiile sale au fost doar o manifestare a dreptului la liberă exprimare, şi nu un atac la adresa colegilor săi.

„Eu rămân membru al acestui partid indiferent de lupta care se duce în politică”, a spus acesta.

Fostul lider al PSD a adăugat că ar fi preferat ca cei care au votat împotriva sa să fie uniţi împotriva adversarului şi nu să se preocupe de lupta pentru putere din interiorul partidului. Astfel , din punctul său de vedere, decizia BPN nu este una validă, întrucât dreptul la libera opinie să rămână necenzurat.

Geoană: Decizia de suspendare nu are temei statutar


Preşedintele Senatului a menţionat că prioritatea sa în acest moment este reglementarea proiectului de buget, care, portivit acestuia, are extrem de multe deficienţe, din mai multe puncte de vedere.

Conducerea Partidului Social Democrat a decis ca Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost suspendat din PSD pentru şase luni. Membrii Biroului Permanent Naţional al partidului au reluat, în şedinţa de luni, subiectul legat de declaraţiile făcute recent de acesta.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Emil Radu Moldovan, a confirmat, în cadrul unei intervenţii telefonice la postul Antena 3, suspendarea fostului lider social democrat din partid datorată nerespectarii deciziei anterioare a PSD, de a se abţine de la comentarii negative la adresa colegilor săi.

Moldovan a adăugat că, deşi Geoană nu mai are nici un drept de manifestare publică în numele partidului, PSD îl va susţine în continuare în funcţia de preşedinte al Senatului şi aşteaptă acelaşi lucru şi din partea acestuia.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană suspendare PSD
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close