Antena 3 CNN Politică Geoană: E anormal ca primele discuţii cu FMI să aibă loc la Cotroceni, şi nu la Guvern

Geoană: E anormal ca primele discuţii cu FMI să aibă loc la Cotroceni, şi nu la Guvern

Geoană: E anormal ca primele discuţii cu FMI să aibă loc la Cotroceni, şi nu la Guvern
Sursa foto: mircea geoana presedinte psd
18 Mar 2009   •   01:30

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că este anormal ca primele discuţii cu FMI să aibă loc la Palatul Cotroceni, şi nu la Guvern, adăugând că există riscul ca Executivul să pară comandat de preşedintele Băsescu.

"Continui să spun şi am să spun de fiecare dată: este anormal ca aceste discuţii să aibă loc întâi la Cotroceni şi abia după aceea la Guvern. Continui să spun că e obligatoriu de a avea o separare a puterilor în stat şi să vă spun că ultimul cuvânt, înainte de coaliţie, de Guvern şi BNR o are Parlamentul României şi populaţia României. Într-un fel există un risc ca Guvernul să pară comandat dinspre Cotroceni şi dacă cei de la PDL se complac în această situaţie, din punct de vedere al PSD considerăm e obligaţia noastră de a spune că deciziile se iau în Guvern, pe baza aprobării coaliţiei, a Parlamentului şi a sprijinului popular", a declarat preşedintele social-democrat, după o reuniunea a PSD şi miniştrilor săi cu sindicatele şi organizaţiile de pensionari.

Geoană a făcut din nou un apel la transparenţă şi a cerut Guvernului să prezinte miercuri public elementele negocierilor cu FMI. "Dacă cei de la FMI au dorit să vorbească cu preşedintele, nu-i niciun fel de problemă, dar dacă e vorba de o prezentare în avanpremieră a elementelor de negociere pe care FMI le consideră importante în relaţia cu România, cred că ar fi fost firesc ca prima vizită să fie la guvernul României, împreună cu guvernatorul BNR, iar după această discuţie să fie inclus preşedintele României, conducerea Parlamentului", a mai adăugat preşedintele Senatului.

Întrebat cum comentează faptul că la Cotroceni, preşedintele şi premierul discută cu FMI, iar la Parlament, PSD cu sindicatele, Geoană a răspuns: "E mai legitim ce facem noi, este obligatoriu pentru un partid care se respectă să aibă un dialog cu partenerii sociali şi cu cei apropiaţi ideologiei", adăugând că miercuru la Comitetul Executiv PSD va adopta o poziţie oficială cu privire la situaţia socio-economică, inclusiv la acordul cu FMI.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc s-au întâlnit, la Cotroceni, cu o delegaţie a FMI, pentru a discuta pe tema unui eventual împrumut, potrivit unor surse oficiale. Potrivit aceloraşi surse, la întâlnire a participat şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Potrivit unor surse din PSD, social-democraţii nu au ştiut de întâlnirea de la Cotroceni.
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close