Antena 3 CNN Politică Geoană: Este timpul schimbării. La Bucureşti

Geoană: Este timpul schimbării. La Bucureşti

Geoană: Este timpul schimbării. La Bucureşti
de Cornel Preda    |    01 Mai 2008   •   17:04

Mare bucurie, mare, de 1 mai. Mii de simpatizanţi social-democraţi s-au reunit în Parcul Izvor, pentru a sărbători, cu mici şi bere, ?Ziua Muncii, o tradiţie de 118 ani?. O tradiţie începută, spune Mircea Geoană ? liderul PSD, la Chicago, în SUA, şi continuată în centrul Capitalei, cu iz de grătar şi de campanie electorală.

VEDEŢI IMAGINI DE LA SĂRBĂTOAREA PSD-ISTĂ

Pe acordurile Odei Bucuriei, din Simfonia a IX-a de Beethoven, PSD-iştii s-au adunat cu mic, cu mare, în faţa Ateneului Român, de unde au plecat mărşăluind, pe Calea Victoriei, spre Palatul Parlamentului. Unii aduşi cu microbuze, alţii racolaţi de pe stradă, PSD-iştii s-au grupat pe sectoare şi au fluturat nerăbdători steguleţele roşii, sub atenta supravegherea a lui Mădălin Voicu, membru PSD.



Mai întâi, însă, cei prezenţi s-au bătut pentru tichetele gratuite, cu care îţi puteai ?achiziţiona? 4 mici, o bere şi o răcoritoare de la standurile special amenajate în Parcul Izvor. Oricum, tichetele îţi erau oferite doar dacă erai o ?faţă cunoscută? în organizaţiile locale. Altfel, erai privit cu suspiciune şi majoritatea celor prezenţi îţi întorceau spatele. Cu greu puteai obţine măcar un tricou PSD - inscripţionat fie cu sigla partidului, fie cu sloganul ?Suntem cu 1 mai mulţi!?.



Cu surle şi trâmbiţe, însoţiţi de poliţie şi sub privirile curioşilor, oamenii au plecat în marş spre Parcul Izvor. Acolo, ei erau aşteptaţi de alte sute de persoane, care s-au grăbit să prindă un loc pe scaun şi, mai ales, la cozile pentru mici. Un mic costa 1,5 lei, iar un pahar de bere 2 lei. Sosiţi cu întârziere, unii oameni oftau însă. Stăteau de o oră la coadă şi încă nu apucaseră să deguste tradiţionalii mititei. Singurul lucru pe care au putut să îl facă a fost să asculte declaraţiile liderilor PSD.

Primul a vorbit Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 şi liderul organizaţiei PSD Bucureşti, care după ce a mulţumit susţinătorilor pentru prezenţă i-a dat cuvântul preşedintelui partidului, Mircea Geoană. Acesta a vorbit despre 1 mai ca fiind ?o zi a omului obişnuit, o zi a celor care muncesc din greu şi o sărbătoare de diferenţiere între noi, cei stânga, şi cei de dreapta?.

ZIUA MUNCII, A MICILOR ŞI A BERII, ÎN TRADIŢIA PSD. DE 118 ANI, NUMAI RESPECT!


A fost un prilej bun pentru ca PSD să îşi înceapă campania electorală pentru alegerile la primăriile din Capitală, iar liderul partidului şi-a axat discursul pe ideea că PSD ?pune omul în centrul acţiunii?. ?Este timpul schimbării la Bucureşti?, a anunţat Mircea Geoană, spunând că bucureştenii merită un nou început, după ce timp de 18 ani au ales un primar general de dreapta.



?Cu un om precum Cristian Diaconescu, putem să punem Bucureştiul pe un drum definitiv spre o capitală europeană?, a adăugat el, invitându-l pe candidatul PSD la Primăria Capitalei să adreseze câteva cuvinte simpatizanţilor prezenţi în Parcul Izvor. Au luat apoi, pe rând, cuvântul toţi candidaţii PSD pentru sectoarele din Bucureşti, mai puţin Nicolae Onţanu, primarul sectorului 2, care ?este ocupat cu micii?, a spus Marian Vanghelie.

În final, liderii PSD prezenţi pe scenă şi-au unit mâinile şi au promis să câştige alegerile în tot Bucureştiul, lăsându-i pe oameni să se întoarcă la mici şi bere, nu înainte de a le mulţumi pentru prezenţă. Simpatizanţii s-au întors la mese şi la cozile interminabile, iar Maria Cârneci a dat startul unui concert ce va dura până la orele 22:00 şi la care vor mai participa trupe precum Voltaj sau Direcţia 5.

Cornel Preda, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cornel Preda
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close