Antena 3 CNN Politică Geoană flutură ramura de măslin: Premierul nu intenţionează să escaladeze o criză politică

Geoană flutură ramura de măslin: Premierul nu intenţionează să escaladeze o criză politică

Geoană flutură ramura de măslin: Premierul nu intenţionează să escaladeze o criză politică
Sursa foto: Mircea Geoanã
02 Sep 2009   •   13:44

Premierul nu intenţionează o escaladare a unei crize politice prin ruperea coaliţiei, a declarat liderul social-democrat, Mircea Geoană după întâlnirea avută cu Emil Boc la Palatul Victoria. Geoană a precizat că în cadrul discuţiei cu premierul a făcut apel la calm şi raţiune şi la evitarea tentaţiei de a transforma subiectul asumării într-o criză politică majoră, cu efecte negative în societate, în plină criză economică.
Liderul PSD pare a fi cerut un răgaz premierului în problema asumării răspunderii guvernamentale pe legile educaţiei, el arătând că acesta poate fi obţinut în Parlament în momentul în care se va veni cu amendamente.
?Am dorit să-l întâlnesc pe primul ministru şi am facut un apel la raţiune, la responsabilitate şi la evitarea escaladarii unei crize politice pe fondul celei economice. Asta ar mai lipsi acum ca după o primă criză economică să avem şi o criză politică. Sunt convins că premierul Emil Boc nu doreşte escaladarea acestei situaţii şi nici scoaterea PSD de la guvernare, ci mai degrabă găsirea unor texte de proiecte de lege care să fie utile societăţii? a explicat Geoană, după întrevederea avută cu Boc.


Potrivit unor surse social-democrate, vizita intempestivă a liderului PSD la Guvern s-ar fi dorit mai mult un mijloc de asigurare că partnerii democrat-liberali nu intenţionează să folosească divergenţele pe tema asumării pentru a forţa o criză politică.
De altfel, după întâlnirea la vârf dintre cei doi lideri de partid, Geoană a sugerat că asumarea răspunderii pe legile educaţiei nu ar fi un capăt de ţară de vreme ce pot fi îmbunătăţite şi perfectibile prin o serie de amendamente ale Parlamentului, pe care Guvernul "să le accepte dacă sunt raţionale şi profesionale".
"Am simţit nevoia ca într-o perioadă în care poate şi speculaţiile de presă, poate şi zvonurile şi sursele indicau o creştere a temperaturii politice până la nivelul de ruptură, apelul meu a fost la calm şi responsabilitate, la raţiune şi la depăşirea tentaţiilor politicianiste. Sunt convins că primul-ministru a receptat mesajul nostru. Şi domnia sa are acelaşi interes de a vedea că Guvernul funcţionează şi asigurăm o stabilitate politică necesară", a adăugat Geoană.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Emil Boc coalitie guvernare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close