Antena 3 CNN Politică Geoană i-a scris lui Băsescu că a uitat de problema scumpirilor. Şeful statului i-a replicat ironic

Geoană i-a scris lui Băsescu că a uitat de problema scumpirilor. Şeful statului i-a replicat ironic

Geoană i-a scris lui Băsescu că a uitat de problema scumpirilor. Şeful statului i-a replicat ironic
15 Iul 2008   •   21:15

Preşedintele PSD Mircea Geoană a trimis scrisori deschise şefului statului şi premierului în care atrage atenţia că întâlnirea de la Palatul Cotroceni, legată de creşterea preţurilor, nu s-a finalizat cu nimic concret. Traian Băsescu s-a grăbit să-i răspundă, tot printr-o scrisoare. Pe un ton ironic, şeful statului i-a spus lui Mircea Geoană că e mai preocupat de cum să devină premier, precum şi de filmul omagial pentru ziua sa de naştere.

În scrisoarea trimisă şefului statului, Mircea Geoană reclamă că întâlnirea cu partidele politice, de acum două săptămâni, privind creşterea preţurilor, nu a fost urmată de niciun rezultat concret. "(...) Aţi uitat cu totul problema scumpirilor şi nu aţi făcut nimic pentru a micşora efectul acestora asupra populaţiei. (...) Creşterea preţurilor la energie, la gaze şi la alimente afectează profund o serie de categorii sociale din România şi impune aplicarea unor măsuri de urgenţă în favoarea oamenilor cu venituri scăzute", a scris liderul social-democrat.

Mircea Geoană consideră că preşedintele Băsescu a folosit întâlnirea cu partidele politice ca pretext pentru a apărea din nou la televizor.

Preşedintele a răspuns tot printr-o scrisoare. În preambulul acesteaia, şeful statului a făcut referiri ironice la preocupările politice ale lui Mircea Geoană şi la felul în care şi-a serbat ziua de naştere, care a fost pe 14 iulie. Apoi a explicat: "Propunerile PSD, ca şi ale celorlalţi participanţi, au fost transmise reprezentanţilor guvernului prezenţi, din partea PNL, la consultări. Având în vedere că Guvernul nu a avut o reacţie pe măsura aşteptărilor dumneavoastră şi faptul că PSD are cele mai mari grupuri parlamentare în ambele camere ale Parlamentului, vă revine responsabilitatea să luaţi decizii în forul legislativ pentru diminuarea impactului social al creşterii preţurilor".

Mircea Geoană i-a scris şi premierului, căruia i-a cerut să intervină în criza scumpirii preţurilor, dar şi să accepte cererea sindicatelor de a majora salariul minim la 600 de lei. "Deşi suntem în luna iulie, vă pregătiţi deja de a doua rectificare bugetară, ceea ce reprezintă o dovadă clară a incapacităţii guvernului pe care îl conduceţi de a gestiona banul public", a scris Mircea Geoană.

Antena 3

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close