Antena 3 CNN Politică Geoană, în acord cu Tăriceanu: Discursul lui Traian Băsescu, de premier, nu de şef de stat

Geoană, în acord cu Tăriceanu: Discursul lui Traian Băsescu, de premier, nu de şef de stat

Geoană, în acord cu Tăriceanu: Discursul lui Traian Băsescu, de premier, nu de şef de stat
Sursa foto: Mircea Geoana, Calin Popescu Tariceanu
09 Mar 2009   •   17:40

Discursul preşedintelui Traian Băsescu, un fel de stare a naţiunii nu a fost uşor digerat nici de liderul opoziţiei, liberalul Călin Popescu Tăriceanu, nici de posibilul său contracandidat la prezidenţial, liderul PSD, Mircea Geoană. Ambii au remarcat că Băsescu s-a comporta prin acest discurs mai mult ca un prim-ministru decît un şef de stat.

Geoană: "Îşi delimitează terenul de vânătoare"

?A fost mai degrabă un mesaj de prim ministru în condiţiile în care subiectele abordate fac parte din portofoliul acţiunii guvernamentale. A încercat să delimiteze terenul de vânătoare la începutul unui nou ciclu politic? a constatat preşedintele PSD, Mircea Geoană.
Liderul social-democrat a apreciat faptul că Băsescu recunoaşte, prin criticile aduse, lipsa în prezent a unui plan anticriză din partea guvernului.

"Nu am auzit un cuvânt despre investiţii despre infrastructură, despre modernizarea autostrăzilor şi sper ca această centură de siguranţă despre care vorbeşte Traian Băsescu să nu devină una de castitate", a precizat Geoană.

Tăriceanu: "Este cameleonul politic perfect"

Mesaj de premier din partea unui cameleon perfect pentru politică, a apreciat, la rândul său, liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, referindu-se la discursul prezidenţial.
"Azi am asistat la un discurs care încearcă să justifice incapacitatea actualului Guvern. Azi a vorbit mai mult în calitate de prim-ministru decât de preşedinte al României. Este cameleonul politic perfect pe care îl ştim de multă vreme", a declarat Tăriceanu.

TĂRICEANU DESPRE "CAMELEONUL PERFECT"


Fostul premier l-a acuzat pe Băsescu că a venit în faţa Parlamentului cu un discurs ?plin de acuze, minciuni şi afirmaţii false?.
?Minciuni când administraţia prezidenţială are anul acesta un buget majorat cu 50%, când i-am cerut explicit lui Traian Băsescu să nu promulge legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50%, să nu promulge legea de majorare a pensiilor cu 50% pentru categoriile I şi II de muncă pentru că acest lucru ar duce la prăbuşirea bugetului, dar preşedintele se pare că a uitat aceste lucruri. Creditul de 30 miliarde pus la dispoziţie de UE pentru IMM-uri nu are nici un fel de condiţionare de FMI. Este o altă minciună spusă de Traian Băsescu? a afirmat Tăriceanu.

"Ar fi fost bine ca preşedintele să fi venit în faţa Parlamentului cu soluţii şi propuneri pentru a limita efectele crizei economice şi nu cu critici" a continuat Tăriceanu.

TĂRICEANU DESPRE DISCURSUL LUI BĂSESCU


Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close