Antena 3 CNN Politică Geoană invită partidele la negocieri, PNL nu renunţă la funcţia de premier

Geoană invită partidele la negocieri, PNL nu renunţă la funcţia de premier

Geoană invită partidele la negocieri, PNL nu renunţă la funcţia de premier
02 Dec 2008   •   15:28

După anunţarea rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare, precum şi a distribuirii mandatelor în anumite judeţe, liderii politici se reunesc pentru a purta negocieri în vederea formării unei coaliţii de guvernare.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că legea uninominală trebuie, cu siguranţă, reanalizată şi că diferenţa dintre rezultatele date de exit-poll-uri şi cele finale vine dintr-o campanie puternică de influenţare a votului. Totodată, liderul PSD a lansat o invitaţie de negociere către toţi liderii partidelor politice.
Mircea Geoană a mai declarat că principalul scop al coaliţiei de guvernare va fi acela de a apăra locurile de muncă şi puterea de cumpărare ale românilor.
Vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu, a confirmat, marţi, că au existat discuţii între UDMR şi liberali, privind o eventuală cooperare, dar că nu s-a luat încă nicio decizie. Potrivit acestuia, păstrarea funcţiei de premier este una dintre doleanţele Partidului Naţional Liberal, însă condiţia esenţială este dată de programul de guvernare.
Într-o scurtă declaraţie de presă, susţinută marţi, preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că rezultatele alegerilor confirmă că pe scena politică românească s-au structurat trei partide puternice şi unul etnic, PNL fiind unul dintre cele trei. În plus, acesta susţine că rezultatul dovedeşte faptul că PNL a guvernat corect ţara şi că trebuie găsită o soluţie optimă pentru concentrarea crizei economice.
Călin Popescu Tăriceanu a precizat că va oferi mai multe informaţii cu privire la negocierile pentru coaliţia de guvernare, la sfârşitul şedinţei de birou politic a PNL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close