Antena 3 CNN Politică Geoană, la învestirea lui Băsescu pentru al doilea mandat la Cotroceni: Un moment cu gust amar

Geoană, la învestirea lui Băsescu pentru al doilea mandat la Cotroceni: Un moment cu gust amar

Geoană, la învestirea lui Băsescu pentru al doilea mandat la Cotroceni: Un moment cu gust amar
Sursa foto: Mircea Geoanã
21 Dec 2009   •   17:19

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a asistat, luni, din postura de învins al alegerilor prezidenţiale la ceremonia de depunere a jurământului de preşedinte al ţării în Parlament de către Traian Băsescu. Momentul i-a lăsat liderului PSD "un gust amar" pe care însă l-a pus pe seama discursului ţinut de şeful statului după învestirea sa pentru încă cinci ani în fruntea statului român.
Geoană a continuat să bată monedă pe tema fraudării alegerilor, apreciind că al doilea mandat al lui Băsescu ar începe "bazat pe o mare îndoială" cu privire la corectitudinea scrutinului prezidenţial.
"Dincolo de asta, am asistat evident la multe cuvinte, la aceeaşi abordare ca la începutul primului mandat, de aceea pentru majoritatea românilor este o zi lipsită de strălucire şi cred că este un moment ratat pentru a avea o adevărată schimbare în această ţară", a afirmat Geoană.
Preşedintele PSD a mai subliniat că discursul lui Traian Băsescu, din Parlament, după depunerea jurământului, a arătat "un acelaşi produs politic".
"Aceleaşi vorbe mari, aceleaşi condamnări ale grupurilor de interese, care astăzi sunt grupate în jurul anturajului domniei sale şi a membrilor PDL, iar faptul că adevărata probă a intenţiilor reale ale domnului Băsescu în al doilea mandat este guvernul Boc III cu aceeaşi miniştri discreditaţi în poziţiile cheie legate de banul public ne arată că de fapt ne îndreptăm către o republică autoritară, dominată de grupuri de interese şi de lipsă de transparenţă", a conchis Geoană.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat printre altele, în discursul său ţinut luni în faţa Parlamentului că influenţa excesivă a grupurilor de interese economico-financiare constituie un pericol la adresa democraţiei şi a avertizat că va fi "adversarul oricăror tentativelor de oligarhizare a României".
Antena3.ro

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close