Antena 3 CNN Politică Geoană, la judecata PSD. Iliescu: Trebuie să convieţuim. Dragnea: Trebuie să ia o pauză (VIDEO)

Geoană, la judecata PSD. Iliescu: Trebuie să convieţuim. Dragnea: Trebuie să ia o pauză (VIDEO)

Geoană, la judecata PSD. Iliescu: Trebuie să convieţuim. Dragnea: Trebuie să ia o pauză (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Aug 2010   •   09:50

UPDATE: Victor Ponta, Adrian Năstase, Ion Iliescu şi Liviu Dragnea au propus supendarea din PSD a lui Mircea Geoană, pentru o perioadă de şase luni, susţin surse citate de Antena3. Conducerea PSD a aprobat, în unanimitate, păstrarea funcţiei de preşedinte al Senatului pentru Mircea Geoană, conform unor surse din Biroul Permanent al partidului, citate de Mediafax.


Mircea Geoană trebuie să ia o pauză. Este mesajul transmis de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, înainte de şedinţa de partid de luni dimineaţă. O pauză despre care se discută acum în spatele uşilor, în cadrul PSD. Liderul onorific al partidului, Ion Iliescu, este însă ceva mai împăciuitor şi declară că Mircea Geoană trebuie să rămână în partid şi să fie apărat în calitatea sa de preşedinte al Senatului. Totul vine după schimbul dur de replici dintre Victor Ponta şi Mircea Geoană.

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a fost chemat să dea explicaţii în faţa conducerii PSD, după schimbul de replici pe care l-a avut săptămâna trecută, cu preşedintele Victor Ponta. Înainte de şedinţa partidului, secretarul general Liviu Dragnea a declarat că Mircea Geoană "nu ştie să piardă" şi că ar trebui să "ia o pauză". Acesta a dat asigurări, însă, că PSD îl nu îi va retrage sprijinul pentru şefia Senatului.

"Îi reproşez că, nu ştiu... Am senzaţia că n-a înţeles ce s-a întâmplat la Congres, că nu ştie să piardă. (...) Poate ia o pauză, se mai gândeşte. La preşedinţia Senatului, Mircea Geoană are în continuare sprijinul PSD-ului. Şi îl va avea", a spus Dragnea.

De partea cealaltă, preşedintele de onoare al partidului, Ion iliescu, susţine că Mircea Geoană trebuie să rămână în partid şi că o asemenea dispută nu ar trebui să fie publică.

"Ponta şi Geoană trebuie să se înţeleagă. Geoană trebuie să rămână în partid. Este preşedintele Senatului, trebuie apărat în poziţia lui de preşedinte al Senatului şi integrat în structura colectivă de conducere a partidului. Nu cunosc detaliile, dar mi se pare nepotrivită o asemenea dispută publică", a declarat Ion Iliescu.

"Dacă sunt anumite neînţelegeri, ele se pot trata în cadrul intern de partid", a mai spus Iliescu, care a pledat apoi pentru "convieţuire" în cadrul unui partid în care oamenii sunt uniţi de idei comune.

Disputa dintre Mircea Geoană şi Victor Ponta a început în urmă cu exact o săptămînă, când Victor Ponta i-a adus critici fostului preşedinte al PSD. 

"Mircea Geoană e, din păcate, pentru noi, imaginea eşecului, a compromisului, a înfrângerilor şi a umilinţelor. Ceea ce ne deranjează când mai iese din când în când în faţă, nu este că nu e de acord. Normal că nu e dacă nu e el. Ci faptul că ne readuce aminte de acele vremuri triste" a declarat preşedintele PSD Victor Ponta,  într-un interviu pentru Evenimentului Zilei.

În aceeaşi zi, la emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3, a fost rândul lui Mircea Geoană să-i dea replica lui Ponta. Fostul preşedinte PSD a declarat că mandatul său a fost unul profitabil pentru familia lui Victor Ponta.

"Cred că este într-o criză de creştere, pentru că a face saltul de la şef la Tineretul Social Democrat la ditamai partidul şi cu răspunderile care vin inerent unei astfel de funcţii nu e uşor. Şi cred că vrea să se diferenţieze invocând greaua moştenire a erei Geoană. O eră în care nu a dus-o atât de rău, dacă e vorba să ne uităm puţin la parcursul politic al lui Ponta (...)  A fost ministru în acelaşi timp şi el, şi Ilie Sârbu. Daciana Sârbu, tot în era lui Geoană a ajuns europarlamentar. Cred că este cel puţin ingrat, dacă nu lipsit de decenţă acest gen de atac. Care este neprovocat. (...) Nu cred că datul la picioare este un lucru bun", declara Mircea Geoană, la emisiunea "Subiectiv".

Vezi aici schimbul de replici Ponta-Geoană

Declaraţiile lui Geoană au pus paie pe foc. A doua zi, preşedintele Victor Ponta l-a ameninţat pe acesta cu excluderea din partid.

"În PSD şi într-un partid poţi să rămâi dacă accepţi că nu poţi să fii întotdeauna numai numărul unu. Dar încă o dată spun, săptămâna viitoare trebuie să lămurim acest subiect, nu poate să rămână aşa, e foarte clar", a declarat Ponta, pentru RFI.

După ameninţările lui Ponta, Mircea Geoană a refuzat să mai comenteze.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close