Antena 3 Politică Geoană: Nu sunt asociat cu greva opoziţiei. Revin în Senat dacă se discută scrisoarea către FMI

Geoană: Nu sunt asociat cu greva opoziţiei. Revin în Senat dacă se discută scrisoarea către FMI

20 Feb 2012   •   18:04
Geoană: Nu sunt asociat cu greva opoziţiei. Revin în Senat dacă se discută scrisoarea către FMI
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Fostul preşedinte al Senatului Mircea Geoană a declarat, luni, că va reveni la lucrările plenului atunci când Guvernul va trimite spre ratificare Parlamentului scrisoarea de intenţie către FMI, informează Mediafax.
   
Geoană a precizat că nu este asociat în niciun fel grevei parlamentare a opoziţiei, care are mai  multe accente politice, însă nici nu poate accepta continuarea practicii "antidemocratice şi arogante" a fostului Guvern şi a actualei majorităţi.
   
"Primul gest pe care prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu ar trebui să îl facă în relaţia cu opinia publică şi cu Parlamentul este o dezbatere şi un vot pentru ratificarea scrisorii de intenţie către FMI, în care se prezintă adevăratul program de guvernare al României şi care conţine măsuri în toate domeniile, începând cu pensii şi salarii, sănătate şi terminând cu posibile privatizări", a declarat fostul preşedinte al Senatului.
   
El a precizat că îşi va relua prezenţa, ca senator independent, când noul premier îşi va modifica modul de raportare la Parlament.

"Mă bucur că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a acceptat sugestia mea şi a decis că este oportună o nouă întâlnire cu Jeffrey Franks, şi cred că se impune discutarea urgentă a scrisorii de intenţie în Parlament, cu atât mai mult dacă se ajunge la o modificare a acesteia. Sugestia mea este ca lunea viitoare Guvernul să trimită Senatului, care este primă cameră sesizată, proiectul de lege privind ratificarea scrisorii de intenţie, astfel încât aceasta să fie dezbătută de Parlament înainte de a fi semnată de board-ul Fondului", a mai declarat Geoană.
   
Şedinţa plenului Senatului de luni a fost suspendată, apelul nominal indicând că în sală erau prezenţi doar 63 de senatori, deşi pe tabelul de semnături îşi înregistraseră prezenţa 73 de senatori.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close